neděle 8. září 2024

Ledecká se po roční pauze stala Královnou bílé stopy

Ester Ledecká ovládla anketu Svazu lyžařů ČR o nejlepší lyžaře a snowboardisty již pošesté.

Ester Ledecká zvítězila již pošesté

Ester Ledecká zvítězila již pošesté
Zdroj: czech-ski.com

  • Ester Ledecká zvítězila již pošesté
  • Zdroj: czech-ski.com

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká se na trůn vrátila po roční přestávce. Minulou sezonu vynechala Ledecká téměř celou kvůli zlomenině klíční kosti.

Devětadvacetiletá sportovkyně se během sezony potýkala se zdravotními problémy, ale postupně se dostala do skvělé formy a dokázala několik závodů vyhrát. Na snowboardu zvítězila ve všech třech závodech a dařilo se jí i v alpském lyžování. Ve Světovém poháru v norském Kvitfjellu v disciplíně super-G dojela třetí a po delší době se opět dostala na bednu. Ve finále Světového poháru v rakouském Saalbachu dokázala ve stejném závodu zvítězit.

„Minulá sezóna byla úžasná a zase jsem se posunula v mnoha ohledech vpřed. Především ve snowboardu byla tak výjimečná, že jsem si na nějaké ocenění myslela. Mám radost a všem, kdo pro mě hlasovali, bych ráda alespoň na dálku poděkovala. Vážím si toho,“ sdělila Ledecká, která se slavnostního vyhlášení osobně nezúčastnila.

Ester Ledecká ztrácí na rekordmanku ankety Kateřinu Neumannovou už jen jedno vítězství.

Na druhém místě se umístila vítězka minulého ročníku snowboardcrossařka Eva Adamczyková. Jednatřicetiletá závodnice jednou závod Světového poháru vyhrála a třikrát se umístila na druhém místě.

Třetí příčku obsadil reprezentant v běhu na lyžích Michal Novák, který vybojoval na Světovém poháru druhé místo v závodě na 20 km s hromadným startem.

Během večera se nezapomnělo ani na uvedení osobnosti do Síně slávy českého lyžování. Do ní byl slavnostně přijat Jan Němec, travní lyžař, který se stal patnáctkrát mistrem světa.

Zdroj: czech-ski.com

Související

profimedia-0858724201.jpg
Ostatní

Ledecká ovládla finálové super-G

profimedia-0857290393.jpg
Ostatní

Češi září ve světových pohárech

profimedia-0855195904.jpg
Ostatní

Ledecká nemá konkurenci

profimedia-0853228192.jpg
Ostatní

Ledecká zazářila na lyžích