úterý 3. září 2024

Ledárny Braník bojují o přežití. Hudbu z toho místa chce vytěsnit petice

Ledárny Braník bojují o přežití. Konce kulturních představení v nich chce docílit petice od stejných lidí, kteří už dokázali zavřít Kasárna Karlín.

368861150_3447662578818313_4478115567150173077_n

Nad Ledárnami Braník e začínají stahovat mračna.
Zdroj: facebook/Ledárny Braník

  • Nad Ledárnami Braník e začínají stahovat mračna.
  • Zdroj: facebook/Ledárny Braník

Ještě před pár lety byly Ledárny Braník místem, které mohlo být místem, které bude jedním z hlavních bodů kultury v hlavním českém městě, kam jezdili i známé zahraniční soubory jako SUM 41 nebo Dropkick Murphys, ovšem za poslední měsíce se situace otočila. Z iniciativy jednoho z tamních podnikatelů totiž vznikla petice, která požaduje útlum akcí ve zmíněném místě, kdy se údajně hluk šíří po Vltavě či odráží z barrandovských kopců.

Výsledkem je bezmála tisíc podpisů obyvatel, kteří poblíž Ledáren žijí a kterým zatím svým dílčím rozhodnutím vyhověl i pražský soud, který produkci zastropoval hlukem na 64 decibelech. Organizátoři a hudební fanoušci však tvrdí, že s takovou hranicí nelze žádné hudební vystoupení pořádat. Podle tabulky akustického tlaku je tato hodnota na nižší úrovni než hluk z rušné ulice a běžné koncerty překračují hladinu i sta decibelů.

Jaká bude budoucnost kulturních akcí v tomto objektu, je zatím nejasné. Na srpen však mají provozovatelé Ledáren Braník v plánu uspořádání koncertů takových kapel jako Pražský výběr, Horkýže slíže nebo MIG 21.

Autor: Jan Skala

Související

Švédské město Uppsala má nejčistší vzduch v Evropě.
Zahraniční Zajímavosti

Švédská města mají nejčistší vzduch v Evropě

České korunovační klenoty
Domácí Tipy na výlety

Výstava korunovačních klenotů začne 17. září. Zaměří se na drahokamy

1722945957_Aktualita_2023_08_Soutok_Jan_Miklín_(3)
Domácí

Soutok zatím chráněným územím nebude. Petice požaduje ukončení celého procesu

vlak PID
Domácí

Prahu s Brandýsem propojí nová trať