pondělí 16. září 2024

Kvitová i Fruhvirtová vyhrály

Do boje jdou v Japonsku a Číně i Nosková, Siniaková a Detiuc.

KvitováČína.jpg

Petra Kvitová (uprostřed).
Zdroj: Twitter wta

  • Petra Kvitová (uprostřed).
  • Zdroj: Twitter wta

Poslední zářijový týden je nabitý ženským tenisem, a to i z českého pohledu. Největší turnaj hostí Tokio, kde už se připravuje Linda Nosková.

Další čtyři Češky jsou přibližně o dva tisíce kilometrů blíže: v čínském městě Ning-po. Petra Kvitová tam v prvním kole potvrdila roli nasazené dvojky a porazila německou kvalifikantku Friedsam 7:6(2) a 6:1.

V osmifinále už je i Linda Fruhvirtová, která utnula sérii devíti proher. Španělka Masárová utkání za stavu 6:1, 2:6 a 0:1 kvůli zdravotním problémům vzdala.

Ve dvouhře, kde je nasazenou jedničkou Tunisanka Jabeur, se představí ještě Kateřina Siniaková a ve čtyřhře Anastasia Detiuc. S Polkou Piter tvoří čtvrtý nejlepší pár. Hned v prvním kole je vyzve Fruhvirtová s Australankou Saville.

Na žebříčku WTA si triumfem v mexickém Guadalajaře výrazně polepšila Řekyně Sakkari. Nahoru šla i semifinalistka, Francouzka Garcia. Markéta Vondroušová spadla ze šesté příčky na osmou, Karolína Muchová z osmé na devátou a Barbora Krejčíková z desáté na jedenáctou.

Autor: Jakub Holý

Související

4out.jpg
Tenis

Není forma. Fruhvirtová padla v prvním kole kvalifikace

Brenda Fruhvirtová
Tenis

Brenda Fruhvirtová nadělila v Římě kanára a postoupila do druhého kola

Petra Kvitová
Ostatní Osobnosti

Tři známé Češky slaví narozeniny na MDŽ

7b1431_b7ceb284e4584ccd91a20406d32fe678~mv2
Zahraniční Ekologie

Čína staví největší asijské podzemní úložiště ropy