čtvrtek 2. května 2024

KVIFF: Do Varů přijede Ewan McGregor i Alicia Vikander

Karlovarský filmový festival oznámil další slavné hosty. Do Varů přijede Obi-Wan i herečka Alicia Vikander.

Ewan McGregor jako Obi-Wan

Ewan McGregor jako Obi-Wan
Zdroj: Disney

  • Ewan McGregor jako Obi-Wan
  • Zdroj: Disney

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se kvapem blíží a tak organizátoři neztrácejí čas a oznámily další hvězdné hosty i zahajovací film. Kromě již oznámeného Russela Crowa se návštěvníci mohou těšit na Ewana McGregora, který se proslavil rolí Obi-Wana ve Star Wars či filmy Trainspotting, Velká ryba, Hranice života nebo Moulin Rouge!. McGregor převezme Cenu prezidenta karlovarského fetsivalu a představí nový snímek Druhá šance, v němž si zahrál společně se svou dcerou Clarou, která bude rovněž hostem letošního KVIFFu.

Dalším hvězdným jménem je herečka Alicia Vikander, jež je držitelkou Oscara za snímek Dánská dívka a do povědomí diváků se zapsala také rolí Lary Croft ve filmu Tomb Raider. Vikander ztvárnila jednu z hlavních rolí v zahajovacím snímku letošního festivalu ve Varech. V britském historickém dramatu Královnin gambit si zahrála po boku Juda Lawa.

Šestnácté století se blíží ke své polovině a v tudorovské Anglii vládne smutně proslulý Jindřich VIII. Jeho šestá žena Kateřina Parrová žije s vědomím toho, že nemusí být poslední tyranovou chotí, a zároveň doufá v uskutečnění svých progresivních myšlenek, spojených především s vírou. Úchvatní Alicia Vikander a Jude Law v hlavních rolích moderně vyprávěného dobového filmu, který je zároveň svého druhu psychologickým thrillerem,“ zní popisek zahajovacího filmu na letošním 57. ročníku karlovarského festivalu.

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se uskuteční ve dnech 30. června až 8. července.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: KVIFF

Související

profimedia-0832657609.jpg
Hokej

Talent se ze zámoří vrací do Varů

Vizuál 58. ročníku MFF Karlovy Vary a Ivan Trojan na červeném koberci ve Varech.
Film a TV Festival

Trojan získá cenu prezidenta karlovarského festivalu

pivovar
Domácí

Pivovar v Rybářích padne. Nové centrum chce ale stavět kontroverzní Rus

profimedia-0847973649.jpg
Hokej

Hradec a Vary pouštějí hráče