pátek 5. července 2024

Kuplířka, co prodávala mladistvou, chtěla podmínku. Nakonec si odsedí o rok méně

Ve vězení si kuplířka Alena Czakóová posedí o rok méně. Kvůli onkologickému onemocnění jí soud trest snížil na sedm let.

justice

Vrchní soud v Olomouci kuplířce snížil, kvůli její vážné nemoci, trest o rok.
Zdroj: Pexels

  • Vrchní soud v Olomouci kuplířce snížil, kvůli její vážné nemoci, trest o rok.
  • Zdroj: Pexels

Původní osmiletý trest, ačkoliv jí hrozilo až o čtyři léta více, se 65leté kuplířce Aleně Czakóové z Českého Těšína, zdál příliš tvrdý, přestože svým klientům nabízela na sex i 16letou dceru své kamarádky. Proti původnímu rozsudku se s vidinou podmíněné trestu odvolala k Vrchnímu soudu v Olomouci, který nakonec uznal, že předchozí trest je příliš vysoký. Czakóovou ale na svobodu nepustil, vězení na podmínku nepřeměnil a žena se bude muset místo osmi let odsedět roků sedm.

Obžalovaná sice uznala, že se zmíněné činnosti věnovala, ale svou vinu, zejména ve vztahu k mladistvé dívce odmítla. Tvrzení, že nevěděla kolik jí je let, soud však nevzal v potaz, protože obžalovaná znala rodinné poměry dívky. I olomoucký soud uznal, že o skutcích, tak jak je poslala obžaloba, není pochyb. Ke snížení trestu soud přistoupil pouze na základě toho, že obžalovaná trpí vážným onkologickým onemocnění.

Kuplířství Czakóová provozovala od roku 2005 do léta 2021. Prostitutky ji za sexuální služby, které se odehrávaly v jejím bytě, musely odvádět polovinu výdělku. Obžalovaná si tak přišla na váce než milion korun.

Autor: Jan Skala

Související

soud
Krimi

Cizinec odpálil ženě petardu v genitáliích. Půjde si za to sednout na 18 let

profimedia-0851704799
Krimi

Zfetovaný muž zabil dítě, které držel jeho sok v náručí. Dostal 17 let

profimedia-0884481614
Krimi

Zákeřně bodl školačku do krku. Soud poslal narkomana na 16 let do vězení

profimedia-0690988574
Zahraniční

Nižší trest za přiznání. Americký senátor sexuálně zneužíval v Praze nezletilé