pátek 4. října 2024

Kulich s Rouskem do pátečního utkání NHL nenastoupí

Hokejoví útočníci Lukáš Rousek a Jiří Kulich si v pátek v O2 areně nezahrají. Trenér Buffala Lindy Ruff je do zápasu nenominoval.

Lukáš Rousek s Jiřím Kulichem během tréninku v O2 areně

Lukáš Rousek s Jiřím Kulichem během tréninku v O2 areně
Zdroj: Profimedia

  • Lukáš Rousek s Jiřím Kulichem během tréninku v O2 areně
  • Zdroj: Profimedia

Dnes večer vyzvou hráči Buffala Sabres v pražské O2 areně hokejisty New Jersey Devils. Jediným českým zástupcem, kterého fanoušci uvidí v pátek na ledě, bude útočník New Jersey Ondřej Palát.

Hokejisté Lukáš Rousek a Jiří Kulich zůstali mimo soupisku Buffala. Již od příjezdu hráli tito hráči ve žlutých dresech, které znamenají, že se na led nedostanou.

„Od začátku jsme věděli, co znamená být ve žlutém dresu, ale to neznamená, že člověk přestane makat. Je třeba dál pracovat, být trpělivý a dál věřit sám v sebe. Musíme být stoprocentně připravení na zápas, ať už hrajeme, nebo ne,“ sdělil Jiří Kulich během tiskové konference.

Oba hokejisté doufají, že zasáhnou alespoň do sobotního utkání, které bude v Praze zároveň posledním utkání v rámci NHL Global Series.

„Neřekl bych, že je to zklamání, že dnes nenastoupíme. Samozřejmě chceme oba hrát, bohužel na ten dnešní zápas to nevyšlo, ale i tak si pořád užíváme, že můžeme být zpátky doma s naším týmem a s klukama v kabině,“ dodal Lukáš Rousek.

Čeští fanoušci se mohou dnes těšit alespoň na letošního mistra světa v dresu New Jersey Devils, Ondřeje Paláta. Na třiatřicetiletého rodáka z Frýdku-Místku je upřena největší pozornost. Palát se do Prahy vrátil rád, na O2 arenu má jen ty nejlepší vzpomínky.

„Je to super a rozhodně neobvyklé, že tady vyhrajete mistrovství světa a pak na stejném místě začínáte sezonu NHL. Jsou to hodně zvláštní pocity, ale moc rád vzpomínám na to, jak jsme tady slavili titul mistrů světa,“ sdělil při tiskové konferenci v O2 areně.

Dnešní utkání začíná v 19:00, v sobotu již od 16:00.

Související

Jiří Patera
Hokej NHL

Gólman Patera se připojí k Bostonu

Jakub Zbořil v dresu Devils
Hokej NHL

Lauko a Zbořil skórovali, Pastrňák s Brabencem v roli nahrávačů

Jakub Škarek v utkání proti Philadelphii
Hokej NHL

Brankáři Vladař a Škarek vychytali výhry

Jeremy Swayman
Hokej NHL

Gólman Swayman stále váhá s podpisem smlouvy