Kuchta je nejlepším útočníkem sezony, brankářům kraluje Staněk

Po mistrovských oslavách došlo k vyhlášení doprovodné ankety Ligové fotbalové asociace. Nejlepším útočníkem se stal Kuchta, brankářem Staněk, obráncům kraloval Hranáč a nejlepším záložníkem byl zvolen Birmančević.

Jindřich Staněk se stal vítězem ankety

Jindřich Staněk se stal vítězem ankety
Zdroj: Ligová fotbalová asociace

  • Jindřich Staněk se stal vítězem ankety
  • Zdroj: Ligová fotbalová asociace

V hlasování trenérů, kapitánů ligových mužstev a vybraných zástupců médií uspěli hráči ze Sparty, Slavie a Viktorie Plzeň.

Brankářem sezony se stal slávistický brankář Jindřich Staněk. Osmadvacetiletý gólman byl dlouhodobou oporou Plzně. Letos přestoupil do Slavie, kde se hned stal jedním z nejdůležitějších hráčů sestavy. Zabrzdilo ho jen zranění lýtka. Staněk v hlasování předčil sparťanského gólmana Vindahla.

Robin Hranáč si podmanil kategorii obránců. Čtyřiadvacetiletý fotbalista přišel do Plzně z Pardubic a stal se podstatným pilířem plzeňské obrany. Hranáč v sezoně zaznamenal tři góly a skóroval vícekrát než někteří plzeňští záložníci. Hranáč exceloval zejména v osobních soubojích.

Cenu za nejlepšího záložníka sezony převzal Sparťan Veljko Birmančević. Srbský záložník nasbíral v letošním ročníku 27 bodů za 16 gólů a 11 asistencí a stal se nejproduktivnějším hráčem soutěže. Šestadvacetiletý hráč byl jedenáctkrát zvolen hráčem utkání.

V anketě o nejlepšího forvarda uspěl Jan Kuchta. Sparťanský útočník vstřelil v sezoně 17 branek a na dalších 7 nahrál. Kuchta předběhl v anketě druhého Mojmíra Chytila ze Slavie.

Zdroj: lfafotbal.cz

Související

Jindřich Staněk utrpěl zranění ramene.
Fotbal

Gólman Staněk si několik měsíců nezachytá

Cristiano Ronaldo se proti Česku neprosadil.
Fotbal EURO 2024

Češi na úvod Eura sahali po senzační remíze, nakonec padli

Ivan Hašek oznámil nominaci na Euro.
Fotbal EURO 2024

Hašek oznámil nominaci na Euro i se dvěma hříšníky a překvapením z Plzně

profimedia-0866492063.jpg
Fotbal

Sparta je titulu ještě blíž