úterý 2. července 2024

Kubalík a dalších šest českých hráčů se stanou nechráněnými volnými hráči

Hokejisté Dominik Kubalík, Jakub Vrána, nebo Tomáš Nosek se v pondělí stanou nechráněnými volnými hráči. Hokejisté si budou vybírat nové angažmá.

Dominik Kubalík na letošním šampionátu

Dominik Kubalík na letošním šampionátu
Zdroj: Profimedia

  • Dominik Kubalík na letošním šampionátu
  • Zdroj: Profimedia

Prvního července některým českým hokejistům v NHL vyprší smlouvy a stanou se nechráněnými volnými hráči. Mezi tyto hráče patří i letošní mistr světa Dominik Kubalík. Osmadvacetiletý útočník, který poslední sezonu strávil v dresu Ottawy, zažil jeden z nejhorších ročníků v zámoří. Za Senators odehrál 74 zápasů, ve kterých vstřelil jen 11 gólů a připsal si čtyři asistence. Po nepříliš vydařené sezoně není před otevřením trhu s volnými hráči v nejlepší pozici.

Smlouva vyprší i hokejistovi New Jersey Devils Tomáši Noskovi. Defenzivní útočník i vinou zranění sehrál v sezoně jen 36 utkání, ve kterých si připsal připsal pouhých šest bodů. Jednatřicetiletý pardubický odchovanec za poslední čtyři sezony vystřídal dres třech klubů.

Osmadvacetiletý útočník Jakub Vrána se stane také nechráněným hráčem. V NHL v poslední sezoně odehrál 28 zápasů a většinu ročníku strávil na farmě St. Louis. Šikovný útočník, který v minulosti předvedl, že na NHL rozhodně má, v sezoně 2022/23 nastoupil do asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA. Od té doby v NHL jen paběrkuje a je otázkou, zda někdo po problémovém hráči sáhne.

Novou smlouvu bude vyhlížet i gólman Jiří Patera, který v dresu Vegas nastoupil jen do šesti zápasů. Zbytek sezony strávil v AHL. Pětadvacetiletý brankář odchytal v zámoří celkově jen osm zápasů a není jisté, zda v NHL nezkušenému gólmanovi některý klub nabídne smlouvu.

Na listině volných hráčů se ocitne i další brankář Aleš Stezka. Sedmadvacetiletý gólman strávil celou sezonu na farmě Seattlu. Za tým Coachella Valley Firebirds odchytal 27 zápasů s úspěšností zákroků 91,4 procenta.

Na trhu volných hráčů se objeví i útočník Radim Zohorna a obránce Jakub Zbořil.

Související

Tomáš Nosek v reprezentačním dresu
Hokej NHL

Nosek míří k vítězům Stanley Cupu

Juraj Slafkovský na letošním šampionátu
Hokej NHL

Slafkovský všechny překvapil! Podepsal osmiletý kontrakt

Gólman Aleš Stezka
Hokej NHL

Gólman Stezka pokračuje v NHL

Dominik Badinka míří do Caroliny
Hokej NHL

Čeští mladíci uspěli na draftu!