neděle 6. října 2024

Kryptosvětem se šíří vlna krachů

Po krachu kryptoměnové burzy FTX se šíří bankrotyí celým odvětvím. Tentokrát je to firma, která spojovala kryptosvět s tradičními finančními produkty.

bitcoin

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Společnost BlockFi požádala americké soudy o vypsání bankrotu, důvodem je „značné propojení“ s nedávno zkrachovalou kryptoburzou FTX. Podle firmy nastane reorganizace, uhrazení dluhů a získání financí pro své investory.

Zmíněná FTX byla podle dostupných informací druhým největším investorem a už v průběhu tohoto roku nabídla BlockFi pomoc, když hodnota jejích kryptoměn klesla.“Od svého založení se BlockFi snaží pozitivně ovlivňovat odvětví kryptoměn a posouvat ho kupředu. BlockFi se těší na transparentní proces, který dosáhne nejlepšího výsledku pro všechny klienty a další zúčastněné strany,“ uvedl Mark Renzi z Berkeley Research Group, která působila jako finanční poradce společnosti.

BlockFi vznikla v roce 2017 a měla být „mostem“ mezi kryptosvětěm a tradičními produkty. V praxi to znamenalo, že nabízela úvěry a finanční služby kryté kryptoaktivy.

Zdroj: BBC

Související

podvod
Krimi

Podvody s kryptoměnami cílí na seniory. FBI hlásí miliardové ztráty

kryptoměny
Krimi

Žena přišla o 750 tisíc korun. Uvěřila podvodné investici

kryptoměny
Krimi

Muž z Holešova naletěl na online podvod a přišel o milion

kryptoměny
Krimi

Naletěl podvodníkovi. Investicí do kryptoměn přišel o milion