pátek 20. září 2024

Krkonoše lákají lyžaře na první lyžovačku

Na víkend se na českých horách otevřou lyžařům další areály – provoz zahajuje například největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn. Na západě Čech už první sjezdovku otevřel Klínovec.

lyžaři

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Skiareál Špindlerův Mlýn otevírá lanovky Hromovka a Pláně. Na Černé hoře se v pátek spustily vleky na sjezdovce Anděl a lyžovat se tu už bude denně. Lyžuje se také v Malé Úpě.
Sobotní slavnostní zahájení sezóny odstartuje ve Špindlerově Mlýně v 8.30 hodin, kdy se rozjedou vleky. Po celý den je pro návštěvníky připraven doprovodný program – dopoledne se například představí Horská služba s ukázkou záchranné akce. Na programu je i koncert Anny K. nebo představení velkých sportovních akcí - Světového Poháru v alpském lyžování žen a Olympiády dětí a mládeže. Večer zakončí afterparty.
Cena denního skipasu pro dospělého je ve "Špindlu" 980 korun, o vánočních prázdninách to bude například 1030 korun podle vytíženosti střediska. Další české areály chtějí otevřít příští víkend nebo před Vánoci. Provozovatelé čekají na ochlazení, které jim dovolí zasněžovat, ale také na přírodní sníh. Ten má o víkendu a začátkem příštího týdne podle předpovědi meteorologů vydatně padat.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: skiareal.cz

Související

GXhaJpVXsAA0Za4
Domácí

Bude pršet ještě zítra. Meteorologové rozšířili výstrahu o západní Čechy

profimedia-0907539596
Domácí

Brno evakuuje nemocnici. Obrovské problémy hlásí Ostrava i Špindlerův Mlýn

2018-06-23-21-41-58
Domácí

Vlků v Krkonoších přibývá. Už se pohybují po celém národním parku

Cyklo_-_Čertova_hora_-_Harrachov_(2)
Domácí

Lyžování i v teple? Harrachov chystá převrat v zasněžování