neděle 6. října 2024

Krejčí proti Priskemu, v Lize mistrů dojde na pikantní střet bývalých sparťanů

V rámci druhého kola Ligy mistrů na sebe narazí španělská Girona a nizozemský Feyenoord. Proti sobě se tak postaví kapitán a trenér, kteří v létě opustili Spartu.

Ladislav Krejčí hájí barvy Girony.

Ladislav Krejčí hájí barvy Girony.
Zdroj: Harry Langer/DeFodi Images

  • Ladislav Krejčí hájí barvy Girony.
  • Zdroj: Harry Langer/DeFodi Images

Liga mistrů přináší pravidelně utkání té nejvyšší úrovně a nezřídka dojde i na střety značně pikantní. Mezi ty lze počítat i duel španělské Girony s nizozemským Feyenoordem, který je na programu ve středu 2. října od 18:45.

Oba celky v úvodním kole ligové fáze Ligy mistrů prohrály. Větší tlak ovšem jednoznačně cítí fotbalisté z Rotterdamu, které vede Brian Priske. Kouč, který stojí za úspěchy Sparty v minulých letech, ale který pražský klub v létě nečekaně opustil. Jeho svěřenci totiž v prvním kole Ligy mistrů dostali výprask 0:4 od mistra Bundesligy Leverkusenu. Feyenoordu se navíc příliš nedaří ani v domácí lize a Priske je tím pádem pod drobnohledem fanoušků i médií.

Girona na druhé straně prohrála po sympatickém výkonu proti PSG 0:1 smolným gólem v poslední minutě. Za španělský tým může naskočit do zápasu další významná postava Sparty z minulých let, kapitán Ladislav Krejčí, který stejně jako Priske opustil Letnou před aktuální sezonou.

Kdo z těchto dvou ex sparťanů, kteří spolu dvakrát oslavili mistrovský titul, bude mít více důvodu k radosti se dozvíme už ve středu od 18:45. Přímý přenost utkání Girona - Feyenoord zajišťuje kanál Nova Sport 4.

Autor: Ota Černý

Související

Losování třetího kola MOL Cupu.
Fotbal MOL Cup

Los domácího poháru: Sparta přivítá Zbrojovku Brno

Sparťané remizovali se Stuttgartem.
Fotbal Liga mistrů

Sparta díky bojovnosti veze ze Stuttgartu cenný bod

Trenér Sparty Lars Friis.
Fotbal Liga mistrů

Jsme připraveni, říká trenér Sparty před Stuttgartem

Trenér Sparty Lars Friis.
Fotbal Chance liga

Je to pro nás varování, reagoval Friis na prohru s Olomoucí