pondělí 16. září 2024

Kovář vychytal Spartě první čtvrtfinálový bod

V dramatickém utkání porazila Sparta liberecké Tygry 3:2 po samostatných nájezdech.

Jakub Kovář chytá nájezd Oscara Flynna

Jakub Kovář chytá nájezd Oscara Flynna
Zdroj: Profimedia

  • Jakub Kovář chytá nájezd Oscara Flynna
  • Zdroj: Profimedia

V první třetině byli aktivnější domácí hokejisté, ale z branky se nakonec radovali liberečtí Tygři. V 11. minutě sebral před Moravčíkem na útočné modré čáře puk Jakub Rychlovský, který prostřelil brankáře Kováře. Dvaadvacetiletý útočník poslal Liberec ze samostatného úniku do jednogólového vedení.

Domácí Sparta otočila v druhé třetině utkání ve svůj prospěch. Ve 25. minutě Jakub Krejčík propálil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal skóre. O šest minut později se Sparta radovala podruhé. David Vitouch zakončil do odkryté branky a poslal Spartu do vedení.

Hráči Sparty byli v závěru zápasu dost pasivní a vymstilo se jim to. Necelé dvě minuty před závěrečným hvizdem tečoval kotouč Michal Bulíř a poslal zápas do prodloužení.

Hokejisté se museli připravit na dvacetiminutové prodloužení s pravidlem náhlé smrti. V prodloužení přežila Sparta vyloučení Filipa Chlapíka. V oslabení zazářil gólman Kovář, který předvedl hned několik skvělých zákroků. Gól v prodloužení nepadl a šlo se na samostatné nájezdy. V nich liberečtí hráči ani jednou neprostřelili gólmana Kováře. Zato Sparťané se trefili hned dvakrát. Ze sparťanských hráčů proměnili nájezd Aaron Irving a Roman Horák a rozhodli o výhře Sparty. Pražský tým se ujímá v sérii vedení. Druhý čtvrtfinálový zápas se odehraje v sobotu opět v O2 areně.

HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec 3:2 po nájezdech (0:1, 2:0, 0:1–0:0)

Branky a nahrávky: 25. Krejčík (P. Kousal, Horák), 31. D. Vitouch (Horák, Kempný) – 11. Rychlovský (Flynn, Hrenák), 59. Bulíř (Filippi)

Související

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu