čtvrtek 19. září 2024

Kousal rozhodl o výhře Pardubic šest vteřin před koncem

Ve druhém čtvrtfinálovém utkání měly více štěstí Pardubice, které rozhodly o své výhře těsně před koncem zápasu.

Pardubičtí hráči se radují s fanoušky z výhry

Pardubičtí hráči se radují s fanoušky z výhry
Zdroj: Profimedia

  • Pardubičtí hráči se radují s fanoušky z výhry
  • Zdroj: Profimedia

Východočeské derby bylo opět plné napětí. I když góly začaly padat až ve druhé třetině, fanoušci se rozhodně nenudili. V první třetině viděli diváci spoustu osobních soubojů.

Skóre otevřel v polovině zápasu pardubický Tomáš Vondráček, který tečoval kotouč do brány. Hradec vyrovnal o pět minut později při přesilové hře. Aleš Jergl trefil odkrytou branku, 1:1. Po zaznění druhé sirény se strhla bitka, která měla dohru na začátku třetí třetiny. Na trestnou lavici se posadili dva hráči z obou týmů. Mountfield se v emočně vypjatém zápase dostal ve 49. minutě do vedení. Ralfs Freibergs překonal pozemní střelou gólmana Willa. O dvě minuty později bylo vyrovnáno. Pardubice využily přesilovou hru pět na tři, 2:2.

Hráči i fanoušci se pomalu připravovali na další prodloužení, ale Robert Kousal byl proti. Šest sekund před závěrečným hvizdem rozhodl o vítězství Dynama trefou do polo odkryté brány. Pardubice si v sérii s Mountfieldem připsaly druhý bod.

„Sehráli jsme výbornou první třetinu, byl tam z naší strany velmi dobrý výkon. Na začátku druhé třetiny jsme nesehráli dobře přesilovku, což nás trochu dostalo z tempa a nehráli jsme naši hru. Třetí třetina byla vyrovnaná, bylo tam moc emocí a moc vyloučených. Soupeř se díky tomu v některých momentech dostával do hry víc, a to se nám nemůže stávat. Byl to vyrovnaný zápas, věřili jsme, že se to povede a povedlo se to,“ sdělil na klubovém webu pardubický trenér Zadina.

HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK 3:2

Branky a nahrávky: 29. Vondráček (Vála, Poulíček), 50. Pánik (Kaut, Čerešňák), 60. R. Kousal (Radil, Will) – 34. Jergl (Kev. Klíma, McCormack), 49. Freibergs (Pláněk, Tamáši)

Zdroj: hcdynamo.cz

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra

Hráči Dynama se radují z gólu proti Fehérváru
Hokej CHL

Pardubice deklasovaly maďarského protivníka