středa 18. září 2024

Kotě zastavilo metro, cestující zuří, dopraváci prý obětovali tisíce lidí

Nechutná diskuse se rozjela u zpráv o ztraceném kotěti, které v úterý v 19:15 zastavilo na víc než hodinu trasu B pražského metra. kotě prý neměl nikdo hledat. Dopravní podnik raději obětuje tisíce lidí kvůli kotěti, zní jeden z komentářů.

cat-2083492_960_720

Ilustrační foto.
Zdroj: pixabay.com

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: pixabay.com

"Provoz na lince B je přerušený mezi stanicemi Florenc – Smíchovské nádraží. Použijte, prosím, ostatní pravidelnou dopravu," oznámil v úterý dopravní podnik. Na místo vyjeli pomoci hasiči, kotě se ale nepodařilo najít.

Na sociálních sítích lidé vesměs reagovali tím, že doufají, že je kotě v pořádku, objevilo se i pár vtipných konspirací:

"Další sabotážní akce ruské rozvědky GRU? Útok na strategickou infrastrukturu města speciálně vycvičeným kotětem!" napsal Drahomil Šturc.

Zato na zpravodajských webech se to nechutnými komentáři jen hemžilo. "A co kvůli zatoulané kryse, potkanovi? Taky zastavíme metro? Přece kvůli zvířátku v metru, a je jedno jestli kotě, štěně, krysa - co tam nemá co dělat, nezablokuju dopravu," napsal Pavel Varmuža

"To jako vážně? Znemožníme deseti tisícům lidem přepravit se metrem, protože si někdo nezvládne pohlídat kočku?" ptal se Martin Kuliš. A korunu tomu nasadila Michaela Krátká: "Dopravní podnik podnik raději obětuje tisíce lidí kvůli nějakýmu kotěti. Pracuji v chráněném bydlení, přišla jsem kvůli tomu pozdě na noční, a klienti se pak budili celou noc! To je prosím přístup DPP podniku k lidem kvůli kočce! Náhradní spoje žádný. Plno přidušených lidí včetně dětí v přervanejch tramvajích," rozhořčila se žena.

Související

Desfourský palác v Praze
Domácí

Praha investuje do kultury. Zachrání Desfourský palác

457492668_1035064185291232_77115575583928320_n
Domácí

Pavel: Soupeříme s autokraciemi, demokracie je hodná následování

GXXEU0ZWgAATRby
Domácí

Vltava bude kulminovat v noci na neděli. Už teď ale voda prosakuje do metra

data
Domácí AI

Největší technologický hub ve střední a východní Evropě bude stát ve Zbraslavi