pátek 26. dubna 2024

Korejs má narozeniny. Herec Miroslav Hanuš dnes slaví šedesátku

Jako major Korejs šel už do důchodu, jako Miroslav Hanuš se do něho ještě rozhodně nechystá. Oblíbený herec dnes slaví šedesátku.

FfS8NajWABIG9Bp

Kalendář Případů 1. oddělení.
Zdroj: Twitter

  • Kalendář Případů 1. oddělení.
  • Zdroj: Twitter

Než se objevil v roli majora Korejse, šéfa pražského 1. oddělení, byl Miroslav Hanuš hercem vedlejších rolí. Teprve tato role z něho udělala hvězdu první velikosti. Se stigmatem podrazáckého vedoucího vyšetřovatelů pražské kriminálky slaví dnes šedesáté narozeniny. Na důchod však nepomýšlí a životní jubileum oslavují prací. Kromě již tradiční role radního Hložánka v nekonečném seriálu Ulice se objevuje v úloze otce Ivety Bartošové v druhé řadě minisérie Iveta a svůj otisk letos zanechá i ve dvou filmech. Česko-slovenském dramatu Nikdo mě nemá rád a Zápisníku alkoholičky, kde si zahrál hlavní roli po boku herečky Terezy Ramby.

S herectví Hanuš začal přesně před čtyřiceti lety, kdy se objevil ještě jako student vysoké školy ekonomické v malé roli v kriminálce Radikální řez. Postupně pronikal do světa filmu i na televizní obrazovky, kdy zejména po roce 2000 dostával řadu nabídek. Kromě Případů 1. oddělení a Ulice se objevil v řadě dalších seriálů jako Zdivočelá země, Vzteklina, Atentát, České století, Dáma a král či Vodník. Úspěšně se prezentoval i ve filmech Vratné lahve, Lidice, Václav či Šarlatán.

Kalendář Případů 1. oddělení, ve kterém pózuje pouze Hanuš, vyvolal obrovský zájem.

Autor: Jan Skala

Související

Ján Kozák starší.
Fotbal

Bývalý vynikající fotbalista a trenér Ján Kozák starší slaví sedmdesátiny

Petr Čtvrtníček (Očkujeme se pro život beze strachu)
Film a TV

Herec a svérázný bavič Petr Čtvrtníček slaví šedesátiny

Fernando Torres.
Fotbal

Legendární španělský fotbalista Torres slaví čtyřicátiny

Petra Kvitová
Ostatní Osobnosti

Tři známé Češky slaví narozeniny na MDŽ