čtvrtek 19. září 2024

Kontroverzní brankář Hudáček přichází do Kladna

Slovenský brankář Július Hudáček se dohodl s Kladnem na spolupráci do konce sezony.

Hudáček v dresu pražské Sparty

Hudáček v dresu pražské Sparty
Zdroj: Profimedia

  • Hudáček v dresu pražské Sparty
  • Zdroj: Profimedia

Brankářská jednička Kladna Adam Brízgala nedohrál utkání proti Kometě. Pětadvacetiletý gólman se zranil při pokusu o zákrok.

„Po zranění Adama Brízgaly jsme okamžitě sháněli gólmana. Jsme rádi, že jsme se domluvili se zkušeným Júliusem Hudáčkem, který nám pomůže v druhé polovině sezóny,“ sdělil na klubovém webu sportovní manažer Rytířů Jiří Burger.

Kladno našlo náhradu v podobě zkušeného slovenského gólmana Júlia Hudáčka. Pětatřicetiletý gólman měl před nedávnou dobou nakročeno na Hradce Králové, ale jeho námluvy i po několika námitkách hokejových expertů nevyšly. Hudáčkovi se vyčítá jeho angažmá v Kontinentální hokejové lize, která otevřeně podporuje ruskou invazi na Ukrajině. Slovenský brankář strávil posledních šest sezón v KHL, kde postupně oblékl dresy Čerepovce, Spartaku Moskva, Dinama Riga a Barysu Astana. Ke konci sezony 2021/2022 nastupoval v dresu pražské Sparty.

Fanoušci hojně kritizovali video, které kolovalo na sociálních sítí a kde Hudáček vystupuje s červeným pláštěm jako Super Július.

Július Hudáček podepsal s Kladnem smlouvu do konce sezony. Už teď je ale podle reakcí na sociálních sítích jasné, že jeho příchod do Tipsport extraligy vyvolává kontroverze.

„Oslovil mě Radek Smoleňák, se kterým se známe a jednání s Kladnem byla následně velmi rychlá, protože jsme se domluvili během pár hodin. Bylo to na poslední chvíli, protože jsem měl i jiné nabídky a už jsem chtěl opět chytat. Jsem rád, že jsem tady, protože Kladno je klub s velkou historií. Zároveň mám rád sportovní výzvy a tohle je jedna z nich. Rytíři už dlouho nehráli play-off a já bych k tomu cíli chtěl pomoct,“ okomentoval svůj příchod do Kladna Hudáček.

Zdroj: rytirikladno.cz

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu