čtvrtek 19. září 2024

Konec snu. Krejčíková podlehla ve čtvrtfinále překvapení turnaje

Slovenka Anna Karolína Schmiedlová si po skalpu Jasmine Paoliniové poradila i s českou tenistkou

profimedia-0894572051.jpg

Škoda. Barbora Krejčíková ve čtvrtfinále bojovala, na slovenskou soupeřku to ale nestačilo. Na české hráčce se možná podepsal velmi náročný program.
Zdroj: profimedia

  • Škoda. Barbora Krejčíková ve čtvrtfinále bojovala, na slovenskou soupeřku to ale nestačilo. Na české hráčce se možná podepsal velmi náročný program.
  • Zdroj: profimedia

Tak to neklaplo. Barbora Krejčíková narazila podle papírových předpokladů ve čtvrtfinále na velmi schůdnou soupeřku, cesta mezi poslední čtyři singlistky se zdála být vcelku jednoduchá. Jenže Slovenka Anna Karolína Schmiedlová si s českou tenistkou poradila překvapivě celkem jednoznačně 6:4, 6:2. Ve dvouhře tak český tenis ztratil poslední želízko v ohni.

Favoritka duelu nezačala dobře, v první sadě prohrávala 1:4. Pak se česká hráčka ještě dotáhla, jenže závěr jí znovu nevyšel a set ukončila dvojchybou. Do toho druhého vstoupila sebevědomě, vzala soupeřce podání a vedla 2:0. Tím ovšem všechna pozitiva skončila. Slovenská přemožitelka Jasmine Paoliniové už nedovolila Krejčíkové ani gem a připsala si další skalp elitní hráčky.

Krejčíková si může spravit chuť ještě v deblu. Večer se postaví po boku Kateřiny Siniakové. Obhájkyně olympijského zlata z Tokia se střetnou ve druhém kole s japonskou dvojicí Aojamaová, Šibaharaová.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Elina Svitolinová.
Tenis

Svitolinová je po operaci nohy, vrátí se až v příští sezoně

Tenis ilustrační.
Tenis

Zemřel Robert Lansdorp, bývalý kouč Samprase či Šarapovové

Karolína Muchová.
Tenis

V nominaci na týmový vrchol sezony je i semifinalistka US Open Muchová

Benoit Paire.
Tenis

Francouzský bouřlivák se zase "předvedl." S Britem prohrál za 37 minut