pátek 18. října 2024

Je mi to líto, píše Fridrichová o konci 168 hodin. Karma je zdarma, reaguje Wollner

"Dozvěděla jsem se to včera a nečekala jsem to," napsala na síti X ve čtvrtek v podvečer moderátorka Nora Fridrichová. Reagoval také Marek Wollner, který jí zatloukl poslední hřebíček do rakve.

nora

Pořad 168 hodin končí.
Zdroj: ČT

  • Pořad 168 hodin končí.
  • Zdroj: ČT

"Je mi moc líto, že 168 hodin končí, dozvěděla jsem se to včera a nečekala jsem to. Jsem vděčná, že jsem se na nich mohla celých 18 let podílet. Pořad se pravidelně držel v TOP10, patřil k nejsledovanějším publicistickým pořadům v ČT a těšil se vaší trvalé přízni," napsala Fridrichová. "Odvysílali jsme přes 3,5 tisíce reportáží, šlapali jsme na kuří oka mocným padni komu padni. O údajných sporech uvnitř redakce v posledních měsících nic nevím, nebyly. Byly tlaky a byly by dál, s tím jsme ale uměli žít. Že pořad skončil, nás moc mrzí," pokračovala.

Podle České televize skončila Fridrichová i její pořad kvůli opakovaným výtkám Rady pro rozhlasové a televizní kvůli neobjektivitě a hlavně kvůli dalšímu kolu praní špinavého prádla mezi Fridrichovou a jejím bývalým kolegou Markem Wollnerem.

Oba aktéři kauzy o sobě dali vědět v posledních dnech. Na sociálních sítích se totiž objevil zápis vyšetřovací komise, z něhož prý řadě lidí vyplynulo, že Wollner není úplné neviňátko. Ten pak vytáhl šest let starou konverzaci s Fridrichovou o masturbaci. Fridrichová se bránila zveřejněním kontextu, nicméně i tak ji Wollner zatloukl poslední hřebíček do rakve. Sám pak její konec okomentoval lakonicky: "Karma je zdarma," napsal.

wolnafri

Příspěvek Nory Fridrichové o konci pořadu okomentovaly také stovky lidí. Vedle jejích příznivců se ale objevují i hlasy, které upozorňují na případy neobjektivity nebo neprofesionality pořadu, například na dryáčnický rozhovor s matkou oběti střelce z filozofické fakulty, na reportáž o Pavlu Novotném, kde nedostal jako jediný prostor k vyjádření, nebo na fakt, že se témata věnovala především kritice opozice.

Související

Účastníci 13. řady StarDance
Film a TV

StarDance opět králem. Úvod 13. řady přilákal rekordní počet diváků

Viktoria Plzeň se představí v rámci EL ve Frankfurtu.
Fotbal Evropská liga

Dobrá zpráva pro fanoušky: ČT odvysílá zápas Plzně s Frankfurtem

Vizuál stanice ČT art k výročí 11 let
Film a TV

ČT art slaví 11 let. Podzim přinese řadu novinek

456113706_920635160098412_7075053344463224619_n
Domácí

Sláva Milionu chvilek je minulostí. Na jejich akci dorazily desítky lidí