čtvrtek 19. září 2024

Koncerty Taylor Swift ve Vídni jsou zrušené. Police překazila plánovaný teroristický útok

Policie zrušila ve Vídni celou šňůru plánovaných koncertů popové hvězdy Taylor Swift. Metropolitní vystoupení se měla podle vyšetřování policie stát centrem teroristického útoku. Útočníky již policie dopadla.

31483362467_0cc5e6d8d7_b

Ilustrační fotografie.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační fotografie.
  • Zdroj: Flickr

Hlavního podezřelého chytila policie ve středu brzy ráno asi hodinu cesty od hlavního města Rakouska. Údajného spolupachatele pak dopadla přímo ve Vídni. V domě útočníka našla policie celou řadu podezřelých chemických látek, které nyní podléhají rozboru.

K radikalizaci devatenáctiletého Rakušana mělo dojít v minulém týdnu. Turné Taylor Swift na vídeňském stadionu Ernsta Happela s více než sto padesáti tisíci fanoušky se mělo stát podle vyšetřování hlavním terčem teroristického útoku. Všechny tři naplánované koncerty, dnešní, páteční a sobotní jsou tak kvůli bezpečnosti zrušené. Organizátoři vrátí za vstupné peníze.

Intenzivní spolupráce rakouské kriminální policie dokázala včas rozpoznat hrozící nebezpečí a zabránila tak obrovské tragédii. To se nepovedlo v roce 2017 britské policii. Na koncertu Ariany Grande si atentátník odpálil bombu na zádech přímo mezi fanoušky. Na místě zahynulo 22 osob. 

Autor: Zuzana Beranová
Zdroj: Barracuda Music

Související

100_2697
Hudba

Před lety zpíval Holky z naší školky a dnes je Stanislavu Hložkovi sedmdesát

hq720 (1)
Hudba

Jane´s Addiction nedokončili koncert. Zpěvák se na pódiu popral s kytaristou

4495559210_dc09b43dc7_b
Krimi

Policisté v ohrožení: Za hranicemi řádí opilí či zdrogovaní Češi

2018-03-24_A67_motorway,_snow_storm,_Cantabria,_Spain_(9)
Zahraniční

Z tropů rovnou do zimy. Alpy zasypou přívaly sněhu, zastaví dopravu do Itálie