neděle 8. září 2024

Komik přál smrt Trumpovi i Muskovi. Peníze pro něj posvětila německá vláda

Přál smrt fašistům, mezi které řadí lidi s odlišným politickým názorem, tedy i Donalda Trumpa a Elona Muska, na které narážel jmenovitě, zmizel komik El Hotzo z obrazovky německé veřejnoprávní televize. Ale až po dvou letech.

52136327875_6bdb3b80d5_b

Komik El Hotzo. Dlouhou dobu přál smrt Donaldu Trumpovi, o své místo ve veřejnoprávní televizi přišel až po atentátu.
Zdroj: Flickr

  • Komik El Hotzo. Dlouhou dobu přál smrt Donaldu Trumpovi, o své místo ve veřejnoprávní televizi přišel až po atentátu.
  • Zdroj: Flickr

Až zesměšňování atentátu na Donalda Trumpa a další přání smrti kandidátovi na amerického prezidenta, potažmo jeho sponzora, nejbohatšího muže světa, podnikatele Elona Muska, vedlo k tomu, že německá veřejnoprávní televizní stanice RBB, která vysílá zejména v Berlíně a Braniborsku, vyhodila komika Sebastiana Hotze, známého jako El Hotzo. Takové výroky však nebyly u tohoto influencera ničím novým a byly pravidelnou součástí jeho televizních vstupů od roku 2022. Zarážející na celé věci však je, že Hotzovi celou dobu šla mzda německého veřejnoprávního mediálního fondu, tedy z peněz, které se s posvěcením vlády čerpají z kapes daňových poplatníků.

To dokonce okomentoval i Musk. „Někdo přeje smrt hlavnímu kandidátovi na prezidenta USA a mně a je za to placen německou vládou?“ napsal nejbohatší člověk planety na svou sociální síť X. televize poté s okamžitou platností s komikem ukončila spolupráci. Podle vyjádření vedení televize se jeho výroky neslučují s hodnotami, které televize zastává.

Příspěvky, k nich Hotz píše, že projíždějící autobus „bohužel těsně minul Donalda Trumpa“ nebo přeje smrt všem fašistům, za které komik považuje všechny lidi, kteří mají odlišný politický názor, se už zabývá německé státní zastupitelství.

Autor: Jan Skala

Související

police_police_car_patrol_car_patrol_state_authority_police_officers_germany-493057
Zahraniční

Německo i Francie hlásí další útoky. Hovoří se o exotických či afrických typech

GWyKTStWcAAsOWg
Zahraniční

Zelenskyj žádá systémy protivzdušné obrany. Slíbili jste je, tvrdí v Německu

45835181021_c405e02af5_b (1)
Zahraniční

Putin: Podporovali jsme Bidena a nyní podporujeme Kamalu Harris

Photo-by-Sandor-Csudai-is-licensed-under-licence-CC-BY-NC-ND-4.0
Zahraniční

Komisař přišel s plánem deportací. Migranti by měli směřovat do Rwandy