neděle 6. října 2024

Kometa porazila ve šlágru kola Spartu

Ve šlágru kola vyhrála Kometa nad Spartou po samostatných nájezdech. Mountfield a Třinec bral tři body a Plzeň porazila Kladno v prodloužení.

Hráči Komety se radují z výhry nad Spartou

Hráči Komety se radují z výhry nad Spartou
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

  • Hráči Komety se radují z výhry nad Spartou
  • Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

HC SPARTA PRAHA – HC KOMETA BRNO 4:5 po samostatných nájezdech (1:2, 3:2, 0:0–0:0)

Kometa si vytvořila v první třetině dvoubrankový náskok. Sparťané ale dokázali ve druhé třetině vyrovnat. Ve třetí dvacetiminutovce a následném prodloužení žádná branka nepadla a zápas musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Za Spartu se trefil jen Chlapík, zato hosté proměnili všechny tři nájezdy.

Branky a nahrávky: 17. Hrabík (Beaudin, D. Vitouch), 21. Forman (Řepík), 34. Krejčík (Mikliš, Chlapík), 35. D. Vitouch (Hrabík) – 4. Flek (Zaťovič, Ščotka), 16. Moses (Cingel, Zbořil), 30. Pospíšil (Cingel, Zaťovič), 39. Cingel (Zbořil), rozhodující nájezd Flek

RYTÍŘI KLADNO – HC ŠKODA PLZEŇ 3:4 po prodloužení (0:1, 1:0, 2:2–0:1)

Plzeň se vydala do Kladna, které je poslední v tabulce. Po první třetině vedla Plzeň o jednu branku, ale domácí v závěru druhé třetiny vyrovnali. V poslední třetině se dvěma zásahy dostali do vedení domácí, ale slibný náskok ztratili v závěru utkání. Indiáni vyrovnali během posledních dvou minut a zápas šel do prodloužení. V něm měli více sil hosté, kteří si z Kladna odváží dva body.

Branky a nahrávky: 39. M. Procházka, 44. Smoleňák (Hejda, Ticháček), 56. Tralmaks (Klepiš) – 19. Zámorský (Lev), 58. Rekonen (Zámorský, Lev), 59. Holešinský (Zámorský), 63. Holešinský

HC ENERGIE KARLOVY VARY – MOUNTFIELD HK 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)

Utkání mezi Energií a Hradcem rozhodla druhá třetina, ve kterém Lvi nasázeli Varům tři góly. Tříbrankový náskok Lvi uhájili až do konce utkání a odvezli si z Varů tři body. Hradecký gólman Lukáš Pařík vychytal druhou nulu v dresu Hradce.

Branky a nahrávky: 22. Lalancette (Pilař, Pláněk), 26. Okuliar (Jergl), 37. Pavelka (Okuliar)

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC VERVA LITVÍNOV 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)

První třetinu sice Oceláři prohráli, ale poté už byl zápas v jejich režii. Litvínovu vstřelili pět branek a zajistili si přímý postup do čtvrtfinále.

Branky a nahrávky: 23. Nestrašil (M. Růžička, Voženílek), 26. Čacho (Hrehorčák), 36. Nestrašil (M. Růžička, J. Jeřábek), 42. Daňo (Voženílek, Nestrašil), 44. L. Hudáček (Kurovský) – 2. Zile (D. Kaše), 48. Zile (Havelka)

Související

Tomáš Zohorna a Jiří Smejkal před brankou Litvínova.
Hokej Tipsport ELH

Vítězná série Litvínova skončila na ledě Pardubic

Hráči Olomouce vyhráli nad Spartou
Hokej Tipsport ELH

Kohouti ukončili vítěznou sérii Sparty

Rytíři porazili doma Třinec
Hokej Tipsport ELH

Rytíři nadále překvapují, odnesl to Třinec

Hráči Litvínova se radují z gólu
Hokej Tipsport ELH

Litvínov výhrou nad Motorem potvrdil první příčku