čtvrtek 10. října 2024

Kometa porazila Motor

Brněnská Kometa vyhrála nad Českými Budějovicemi 3:0 a odlepila se z předposledního místa.

Fanoušci HC Kometa Brno

Fanoušci HC Kometa Brno
Zdroj: Profimedia

  • Fanoušci HC Kometa Brno
  • Zdroj: Profimedia

Kometa a Motor byly před zápasem nejhoršími týmy extraligy. Tato situace byla vidět i na ledě. První třetina nebyla příliš atraktivní. Největší šanci měl Milan Gulaši, který ale brněnského Postavu nepřekonal.

Kometa se prvně trefila hned v úvodu druhé třetině. Brněnský útočník Adam Zbořil prostřelil brankáře Kloučka. Nedlouho poté byl faulovaný Zohorna a rozhodčí nařídil trestné střílení. Adam Zbořil ale další gól nepřidal.

Ve třetí třetině se Kometa dostala do dvougólového vedení po brance Andreje Kollára, který zasunul puk mezi betony. Motor se snažil o kontaktní branku, ale všechny jeho pokusy skončily u gólmana Postavy. Motor dvě minuty před koncem utkání odvolal brankáře hrál v šesti. Ani výhoda hráče v poli navíc Motoru nepomohla. Naopak se trefil Jakub Flek do odkryté branky a upravil skóre na 3:0.

„Ve třetí třetině to bylo o tom, jestli budeme zodpovědní vzadu a jestli se nám podaří ujet do nějakého brejku. To se povedlo, Andrej Kollár to tam dovezl na zádech, v tu chvíli se k nám štěstí obrátilo definitivně a zápas jsme zvládli. Ale jednoduché to nebylo, ať už co se týče hlavy, nebo to, že soupeř hrál velice dobře,“ sdělil trenér Komety Kamil Pokorný.

Do zápasu ještě nezasáhl americký útočník Peter Mueller, který se vrací do Brna. Brněnský gólman Michal Postava vychytal v letošní sezoně první nulu.

HC KOMETA BRNO – BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Zbořil (Pospíšil, Holland), 45. Kollár (Beaudin, Ďaloga), 59. Flek

Související

Petr Straka oslavuje vítězný gól
Hokej Tipsport ELH

Kladno rozhodlo tři sekundy před koncem

Jessica Campbellová
Hokej NHL

Na hokejové střídačce NHL se poprvé objevila žena

Peter Mueller
Hokej Tipsport ELH

Peter Mueller se vrací do Komety

Marek Zadina
Hokej Tipsport ELH

Zadina skončil v Dynamu, rezignoval na post hlavního trenéra