pátek 18. října 2024

Kometa Brno si v dohrávce s Boleslaví připsala třetí výhru v řadě

Hokejisté Brna v dohrávce 11. kola Tipsport Extraligy porazili Mladou Boleslav 4:2. Dvěma body přispěl navrátilec Mueller.

Peter Mueller (Kometa Brno) slaví gól.

Peter Mueller (Kometa Brno) slaví gól.
Zdroj: ČTK / Šálek Václav

  • Peter Mueller (Kometa Brno) slaví gól.
  • Zdroj: ČTK / Šálek Václav

Hokejisté Mladé Boleslavi vyrazili v pondělí do Brna k dohrávce 11. kola Tipsport Extraligy. Začátek utkání, který se kvůli zácpě na dálnici musel o půlhodiny posunout, vyšel lépe hostům. Už v páté minutě po gólu Buchteleho ve vlastním oslabení totiž vedli. Nicméně ještě před první sirénou Kometa trefou Beaudina srovnala.

Druhá třetina naopak patřila jednoznačně domácím. Gól a asistenci si v ní připsal také americký útočník Peter Mueller navrátilec do Komety. I díky němu vstupovalo Brno do třetího dějství za slibného stavu 4:1.

V závěrečné třetině podržel své spoluhráče slovinský gólman Gašper Krošelj, který pět sezon chytal právě v Boleslavi, ale nyní hájí barvy Komety. Hostům se tak i přes několik slibných šancí podařilo jen snížit na finálních 4:2.

Kometa zvítězila potřetí v řadě a může si brousit zuby na vedoucí Litvínov, s nímž se střetne v pátek. Mladá Boleslav si ve stejný den bude chtít spravit chuť v duelu s dvanáctým Libercem.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Beaudin (Ščotka), 22. Konečný (Kos, Rachůnek), 33. Mueller (Pospíšil, Beaudin), 39. Zbořil (Mueller, Bartejs) – 5. Buchtele (Závora, F. Pavlík), 48. Skalický (Suchý)

Autor: Ota Černý

Související

Hokejisté Boleslavi se radují z gólu
Hokej Tipsport ELH

Hokejová Boleslav se vyšplhala na druhé místo

Fanoušci HC Kometa Brno
Hokej Tipsport ELH

Kometa porazila Motor

Peter Mueller
Hokej Tipsport ELH

Peter Mueller se vrací do Komety

Oskars Batna se raduje ze vstřeleného gólu
Hokej Tipsport ELH

Východočeské derby pro Hradec, Třinec s Boleslaví berou dva body