čtvrtek 19. září 2024

Komedie u Strakovky: Thor na policisty volá policii a žádá o pomoc armádu

Bombardují policii telefonáty a řvou na lidi v okolí, že pokud také policisty nezavolají, dopouštějí se spolupachatelství. Svérázný výklad práva pokračuje i po likvidaci petičního stánku.

GP4IpU2WAAA4ODU

Petiční stánek i s osazenstvem je zamčený v ohradě.
Zdroj: X

  • Petiční stánek i s osazenstvem je zamčený v ohradě.
  • Zdroj: X

Dezinformátor Ondřej Thor přišel v 391. den kempování v centru Prahy o petiční stánek. Město se totiž chystá opravit zeď za ním, a tak místo něj zřídilo staveniště. Po několika hodinách montáže plotu se nechal Thor s několika svými příznivci uvnitř ohrady zamknout a okamžitě začal obvolávat policii, Národní centrálu proti organizovanému zločinu, Generální inspekci bezpečnostních sborů, státní zastupitelství i média.

Mezitím se několika zamčeným příznivcům náhle prudce změnil zdravotní stav. "Já jsem nemocnej, já tady nehodlám zdechnout. Potřebuju domů si vzít léky," hlásí jeden ze zamčených. Další zničehonic začíná kašlat s tím, že je astmatik. "Je tu dítě a žena s nemocným srdcem," ozývá se jiný. "Jsme tady zavření, prosíme o pomoc," vykřikuje Thor s tím, že několik lidí bylo v ohrožení života, a tak ohradu podlezli a odešli. A kdosi další oznamuje, že podá trestní oznámení na policisty kvůli neposkytnutí pomoci.

Policisté přitom oznámili, že na místo míří pracovníci technických služeb, aby ohradu odemkli. Na otázku, jak se vůbec skupina za plot dostala, se mu dostane kuriózní odpovědi: "Já jsem šel po chodníku a postavili to za mnou," říká muž.

"Volejte další policii, tahle policie je nekompetentní," řve přes ohradu Thor. "Zavolejte prosím armádu nebo rozvědku, už nevím, co mám udělat," kvílí do kamery Thor, který vše živě vysílá na Facebooku. Statečně mu sekunduje také právník Norbert Naxera, který hlásí, že GIBS ani protimafiánský útvar nedorazí.

Protože se živý přenos zasekává, je si osazenstvo ohrady jisté, že policie má v okolí rušičku. Skupinku Illumicati, která bojuje proti dezinformátorům, zase označují za polopolicejní provokatérskou partu.

Související

GSSfSWBagAU5med.jpg
Domácí

Petiční stánek se po měsíci u Strakovky přesunul do blízkého parku

GP8AQUeX0AEETW1
Domácí

Český John Lennon je zmizelej. Vlastenci postrádají Thora z petičního stánku

448108440_473595051869770_4772365501080110437_n
Domácí

Nekonečný příběh: Petiční stánek je zpátky, posunul se blíž ke Strakovce

GP8AQUeX0AEETW1
Domácí Video

Absurdní rada policie, těžkooděnci, záchranka: Thor přišel o petiční stánek