pátek 20. září 2024

Koblihy z Anofertu, vyližte si náplň!

Transparentní účty obou prezidentských kandidátů zažívají nápor. Zatímco Petru Pavlovi posílají lidé i statisíce, účet Andreje Babiše slouží spíš k vyjádření jeho odpůrců, kteří posílají haléře.

babis

Vzkazy pro Andreje Babiše.
Zdroj: Transparentní účet

  • Vzkazy pro Andreje Babiše.
  • Zdroj: Transparentní účet

Generálu Petru Pavlovi se na transparentním účtu po 1. kole prezidentských voleb podařilo za dva dny vybrat 11 milionů, přestože 10 milionů je maximální částka, kterou můžou kandidáti do 2. kola využít. Jeho protivníkovi Andreji Babišovi lidé posílají vesměs drobné, jen 55 tisíc, a přidávají vzkazy, že je lhář, zloděj nebo estébák nebo upozorňují na jeho zkomolenou češtinu.

Babišovi odpůrci obvykle posílají na jeho transparentní účet nebo na účet hnutí ANO částku 0,01 koruny. Do zprávy pro příjemce pak přidávají nejrůznější vzkazy: Koblihy z Anofertu, vyližte si svou ošizenou náplň! Na kampaň, abys nekňučel. Na kurz češtiny. Na nové tepláke. Chci být občanem ČESKÉ republiky, nechci žít v Babišstánu. Nechci prezidenta, který lže, krade a manipuluje. STBák a MAFIÁN patří na Mírov.

Vzkazy společně s finančními dary v řádech až statisíců dostává i Petr Pavel. Zní například: Babiše se nelekej. Poražte ho. Za lepšího prezidenta. Konec Babištátu. Zažeňte Babiše.

Související

podvod na internetu- ilustrační foto
Domácí

Banky stále varují před podvodníky, okradených přesto přibývá

Debata prezidentských kandidátů na Novinkách (25. 1. 2023)
Domácí

Voliči odevzdali 5,8 milionu platných hlasů

Fnp0NodXwAUJqd_.jpg
Domácí Aktualizujeme

Výsledek prezidentské volby – vtípky hýbou sociálními sítěmi

Andrej Babiš
Domácí Prezidentské volby

Vsaďte na Babiše, volte ho a vyhrajete tisíce. Andrejův tým už úplně zešílel