Klub reklamních profesionálů vyloučil Marka Prchala, který pracuje pro Babiše

Prezidentská kampaň Andreje Babiše, na které se Marek Prchal podílí, překračuje profesionální i etické hranice.

ELE6ecdc9_191727_3835851

Marek Prchal
Zdroj: facebook

  • Marek Prchal
  • Zdroj: facebook

Marek Prchal je vůbec první, koho Art Directors Club Czech Republic vyloučil ze svých řad. Členové klubu se od jeho aktivit souvisejících s kampaní pro prezidentského kandidáta Andreje Babiše zcela distancují. Kampaň podle nich překračuje nejen profesionální, ale i etické hranice.

„Používat, a k tomu ještě zcela bezostyšně a účelově, marketing a reklamu k šíření lží, strachu a štěpení společnosti je nejenom amorální, ale zároveň i nebezpečné pro budoucí směřování oboru. I když bychom se měli vzájemně tolerovat, jsme přesvědčeni, že způsob jakým byla vedena tato prezidentská kampaň, by tolerován být rozhodně neměl. Proto chceme vyslat jasný signál nejen profesním kolegům, ale celé společnosti,“ uvedl předseda klubu David Suda.

O členství spoluautora komunikace prezidentského kandidáta Babiše se v klubu několikrát diskutovalo. „Marka Prchala jsme vyzvali k rezignaci na členství, což odmítl. Na mimořádné schůzi klubu se přítomní shodli na jeho vyloučení. Zároveň se zavázali k sestavení etického kodexu politické reklamy, který by pomohl definovat hranice čestného a poctivého marketingu politických kampaní. Ty, na rozdíl od komerční marketingové komunikace, dosud nespadají pod žádný kontrolní orgán, i navzdory obrovským dopadům na společnost,“ doplnil Suda.

Související

Snímek obrazovky_19-9-2024_113454_www.prace.cz
Domácí Video

Babiš si uřízl obří ostudu a opět upozornil na extrémně nízké platy ve svých firmách

profimedia-0885885005
Zahraniční

Biden se svou rodinou řešil pokračování v kampani. Dostalo se mu podpory

GRGiDSIWEAAr-Zq
Domácí

Policista s právním bezvědomím: Šlachta představil kampaň a ukradl tyčinky

6296336021_ab090bd783_b
Zahraniční

Trumpovi a Bidenovi vyrostla konkurence. Do voleb chce jít také Alice Cooper