neděle 22. září 2024

Kliment dál táhne Olomouc, tentokrát to odnesla Dukla

Fotbalisté Sigmy Olomouc porazili v devátém kole Chance ligy doma Duklu Praha 2:1. Dvakrát se trefil dosavadní nejlepší střelec ročníku Jan Kliment.

Jan Kliment proti Dukle dvakrát skóroval.

Jan Kliment proti Dukle dvakrát skóroval.
Zdroj: Profimedia

  • Jan Kliment proti Dukle dvakrát skóroval.
  • Zdroj: Profimedia

Deváté ligové kolo Chance ligy přilákalo na Andrův stadion v Olomouci jen něco přes tři tisíce diváků. Ti měli možnost sledovat hodně hektický úvod utkání domácí Sigmy proti Dukle Praha.

Nejprve už první minutě otevřel skóre kanonýr modrobílých Jan Kliment, aby v zápětí Dohnálek za nedovolený zákrok viděl červenou kartu a poslal tak domácí do oslabení.

Navzdory početní nevýhodě předváděli fotbalisté Olomouce aktivní hru a byl to zejména Kliment, který se dostával do dalších šancí. Ještě před přestávkou se navíc počty hráčů srovnaly, když záložník Dukly Filip Lichý předvedl nebezpečný skluz a musel se předčasně poroučet do kabin.

Také po změně stran měla více ze hry Sigma, což se potvrdilo v 59. minutě po rohovém kopu domácích, který Kliment s přehledem proměnil ve svou druhou branku v zápase a celkově devátou v sezoně.

Utkání sice ještě zdramatizoval střídající Řezníček, kterému přesně přihrál Douděra, ale fotbalisté Sigmy si v napínavém závěru výhru pohlídali.

„Do zápasu jsme vstoupili špatně a potrestal nás za to hráč, který má aktuálně v lize asi nejlepší formu, Jan Kliment. Navíc jsme pak nedokázali využít početní výhody. Střídaní ve druhé půli se nám povedlo, ale v závěru nám chyběl důraz. Celkově Olomouc vyhrála zaslouženě,“ hodnotil Petr Rada, trenér ligového nováčka Dukly Praha.

V dalších nedělních utkáních podlehly České Budějovice Spartě 2:1, Pardubice remizovaly v Mladé Boleslavi 2:2 a stejným výsledkem skončilo utkání Liberce s Bohemians.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0902597192.jpg
Fotbal Chance liga

Ligové dohrávky: Koubek proti Klimentovi, Slavia na půdě nebezpečné Boleslavi

Sigma brala s Baníkem bod
Fotbal Chance liga

Olomouc s Baníkem remizovala, v Karviné gól diváci neviděli

Ewerton je klíčovým hráčem Ostravy.
Fotbal Chance liga

Baník zdolal Liberec, Budějovice zůstávají bez bodu

profimedia-0895715710.jpg
Fotbal Chance liga

Ani před domácími diváky Olomouc neprohrála. 2:1 porazila Teplice