středa 18. září 2024

Klimateroristé začali obtěžovat cestující na letištích, v Anglii se zatýkalo

Zatímco ještě nedávno blokovali důležité dopravní tepny, teď se s nižším provozem na silnicích a naopak vyšším na letištích rozhodli obtěžovat lidi cestující na dovolenou.

20240729_080559-1-1024x576

Ekoteroristé komplikovali život cestujícím na londýnském letišti Gatwick.
Zdroj: X / Just Stop Oil

  • Ekoteroristé komplikovali život cestujícím na londýnském letišti Gatwick.
  • Zdroj: X / Just Stop Oil

Hnutí Just Stop Oil a spřátelené organizace od soboty řádily na londýnském Heathrow, v nizozemském Maastrichtu a Amsterdamu, v rakouské Vídni, Švýcarské Basileji a naposledy na letišti Gatwick v Londýně.

Kolem osmé hodiny ráno se sedm příznivců Just Stop Oil vydalo do jižního terminálu na letišti Gatwick a obsadili odletovou bránu. Ruce měli připoutané k sobě, aby bylo těžší je z místa dostat. Policie všechny zadržela.

„Klimatičtí fanatici se pustili do ničení letních prázdnin rodin tím, že své protesty přenesli na letiště Gatwick,“ napsal jeden z cestujících na síti X. „Letadlo jsme stihli na poslední chvíli,“ hlásí další. „Just Stop Oil se s každým svým směšným pokusem narušit naše každodenní životy stává stále více a více teroristickou organizací,“ uvedl jiný. „Sobečtí, privilegováni aktivisté mimo realitu šikanují obyčejné lidi, kteří si našetřili na zaslouženou dovolenou. Doufám, že se připojí ke svým kamarádům ve vězení,“ zní další komentář, který naráží na tvrdé tresty, které nedávno padly právě v Británii za blokování dálnice M25. Hlavní organizátor jde do vězení na pět let.

Klimaextrémisté požadují, aby vlády uzavřely smlouvu o fosilních palivech, která by do roku 2030 ukončila těžbu a spalování ropy, plynu a uhlí. Vymáhají to nejrůznějšími způsoby – blokují silnice, ničí umělecká díla od vzácných obrazů přes fontánu Di Trevi až po Stonehenge, stříkají oranžovou barvu na budovy, památky či letadla. Blokování cestujících na letištích je novinka.

Související

profimedia-0676385468.jpg
Ostatní OH Paříž

Bronzová medaile pro gymnastky. Kdo jí nakonec dostane?

GM-Hvg4WUAAYqrH
Zahraniční

Klimaaktivisté dostali v Británii rekordně přísné tresty, odsedí si roky ve vězení

pexels-photo-4460676
Zahraniční

Keňa chce stavět jadernou elektrárnu. Vyrůst by měla poblíž turistického ráje

grunheide
Zahraniční Video

Extrémisté vzali gigafactory Tesly útokem, německá policie má vodní děla