středa 9. října 2024

Kladno rozhodlo tři sekundy před koncem

Rytíři porazili Plzeň gólem tři vteřiny před koncem utkání. V tabulce se vyšplhali na čtvrtou příčku.

Petr Straka oslavuje vítězný gól

Petr Straka oslavuje vítězný gól
Zdroj: Profimedia

  • Petr Straka oslavuje vítězný gól
  • Zdroj: Profimedia

Rytířům se v posledních zápasech daří. Bodovali již počtvrté v řadě a v tabulce se dostali na čtvrté místo. Poslední tři body brali v Plzni, a to jen díky gólu v posledních vteřinách.

V Plzni byli v první třetině lepším týmem domácí hráči. Gólman Brízgala ale všechny střelecké pokusy pochytal. Góly začaly padat až na začátku druhé třetině. Indián Olivier Archambault tečoval do sítě pokus Jakuba Lva. Kladno srovnalo po necelých dvou minutách. Obránce Jiří Ticháček vyrovnal střelou od modré čáry. Ve druhé třetině padly ještě další tři branky a do šaten se šlo za stavu 2:3 pro Kladno.

Indiáni vyrovnali ve 49. minutě po parádní akci. Dominik Simon po přihrávce exkladenského hráče Klepiše zakončil do odkryté klece. Už se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, ale kladenský Eduards Tralmaks fauloval a odnesl si trest pět minut plus do konce utkání. Indiáni ale nedokázali početní výhodu využít a místo toho inkasovali. Jen tři vteřiny před závěrečnou sirénou rozhodl o výhře za tři body Petr Straka.

HC ŠKODA PLZEŇ – RYTÍŘI KLADNO 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Archambault (Merežko, Simon), 34. Zámorský (Lalancette, Urban), 49. Simon (Klepiš, Schleiss) – 23. Ticháček (Straka), 29. Melka (Jarůšek, Smoleňák), 38. Melka (Jarůšek), 60. Straka (Šenkeřík, Bláha)

Související

Fanoušci HC Kometa Brno
Hokej Tipsport ELH

Kometa porazila Motor

Jessica Campbellová
Hokej NHL

Na hokejové střídačce NHL se poprvé objevila žena

Peter Mueller
Hokej Tipsport ELH

Peter Mueller se vrací do Komety

Marek Zadina
Hokej Tipsport ELH

Zadina skončil v Dynamu, rezignoval na post hlavního trenéra