pátek 20. září 2024

Kladno jde do baráže, Kometa vyhrála po nájezdech

Kladno utrpělo debakl a má jistotu baráže. V Olomouci vyhrála Kometa a Dynamo vyhrálo v prodloužení nad Hradcem.

Fanoušci Komety

Fanoušci Komety
Zdroj: Profimedia

  • Fanoušci Komety
  • Zdroj: Profimedia

RYTÍŘI KLADNO – BK MLADÁ BOLESLAV 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)

Hokejisté Kladna mají jasno, opět si zahrají baráž. Rozhodli o tom po debaklu s Mladou Boleslaví, které dovolili vstřelit pět branek. Rytíři se nevzmohli ani na gól a prodloužili strašidelnou šňůru domácích porážek na číslo jedenáct.

Branky a nahrávky: 2. Lantoši (Pyrochta, Skalický), 10. Skalický (Lantoši, Čech), 10. Rohdin (Järvinen), 41. F. Pavlík (Rohdin, Järvinen), 58. O. Roman (Skalický, Järvinen)

HC DYNAMO PARDUBICE – MOUNTFIELD HK 3:2 v prodloužení (0:1, 0:0, 2:1–1:0)

Pardubice porazily ve východočeském derby Hradec Králové. Vítězství se ale nerodilo lehce. Dynamo po dvou třetinách prohrávalo o jednu branku. Vyrovnání zařídil až na začátku třetí třetiny Lukáš Sedlák. Hradec se po šesti minutách dostal opět do vedení díky gólu Pánika a Pardubice musely opět zatnout zuby a zkusit vyrovnat. To se jim povedlo tři minuty před závěrečným hvizdem a utkání šlo do prodloužení. V něm měly více štěstí Pardubice a získaly dva body.

Branky a nahrávky: 41. Sedlák (Hyka), 57. Pánik (Paulovič, Košťálek), 62. Sedlák (Hyka, Hájek) – 9. Kevin Klíma (Jergl, Blain), 47. Okuliar (Estephan, Blain)

HC OLOMOUC – HC KOMETA BRNO 3:4 po nájezdech (1:1, 0:1, 2:1–0:0)

Moravské derby rozhodly až samostatné nájezdy. V nich měla navrch Kometa, ale Olomouc dokázala v páté sérii srovnat. Utkání nakonec rozhodla šestá série a neomylný Jakub Flek, který proměnil oba dva nájezdy, které jel. Jednatřicetiletý útočník zařídil Kometě bod navíc.

Branky a nahrávky: 10. Nahodil (Sirota, Orsava), 45. Nahodil (Navrátil), 51. Bambula – 7. Flek (Ďaloga, Pospíšil), 33. Pospíšil (Cingel, Zbořil), 55. Ďaloga (Kos), rozhodující nájezd Flek

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra

Hráči Dynama se radují z gólu proti Fehérváru
Hokej CHL

Pardubice deklasovaly maďarského protivníka