Leden v kinech: Tři ambiciózní novinky ve stínu Avatara

V lednu se objeví v programu kin několik zvučných premiér, které ale zřejmě nemají šanci na divácký úspěch oproti velkolepému Avataru 2.

Margot Robbie ve filmu Babylon.

Margot Robbie ve filmu Babylon.
Zdroj: Paramount Pictures

  • Margot Robbie ve filmu Babylon.
  • Zdroj: Paramount Pictures

První měsíc roku zřejmě stále bude pod nadvládou Avatara. Ten sice měl premiéru již 15. prosince, ale vzhledem k premiérám mají fanoušci blockbusterů až do února pouze Avatara. Tedy až na jednu výjimku. Hned 5. ledna vpadne do kin odložený akčňák Guye Ritchieho. Ve filmu Operace Fortune: Ruse de guerre si hlavní roli střihla akční hvězda Jason Statham. Jde již o pátou spolupráci Stathama a Ricthieho a podle trailerů se diváci mohou těšit na nahláškovaný špionážní film plný kvalitní akce a nepředvídatelných zvratů. Premiéra: 5. 1.

O týden později přijde od kin hororová novinka M3GAN pod produkční záštitou Jamese Wana, autora V zajetí démonů. M3GAN bude následovat ve šlépějích panenku Chucky. Robotická panenka s umělou inteligencí je naprogramovaná jako nejlepší dětská společnice, ale jak to u hororů bývá, chuť vraždit na sebe nenechá dlouho čekat. Premiéra: 12. 1.

Třetí lednový týden si odbyde premiéru tříhodinový spektákl Babylon od oscarového režiséra Damiena Chazella (La La Land). I jeho nový film je narvaný hvězdami od Brada Pitta, přes Margot Robbie až po Tobeyho Maguira, který se vrátil do povědomí diváků ve Spidermanovi: Bez domova. Babylon vezme diváky do doby, kdy v Hollywoodu probíhala revoluce a začínaly se točit zvukové filmy. Premiéra: 19. 1.

Doufejme, že Babylon nepotká stejný osud jako Víly z Inisherinu od rovněž oscarového tvůrce Martina McDonagha (Tři billboardy kousek za Ebbingem). Tento film jde do kin až 26. 1., ale přitom je už od poloviny prosince dostupný na HBO Max s českými titulky. Kdo chtěl tohle výborné drama vidět, ho už viděl a do kina tak nepřijde.

Autor: Šimon Mitro

Související

Brad Pitt a George Clooney ve filmu Wolfs
Film a TV Streaming

Září na streamu: Batmanovský Tučňák a Stallone jako Král Tulsy

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Září v kinech: Návrat Beetlejuice a očekávaná Amerikánka

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Festival

Filmová Amerikánka oslní na dětském festivalu v Karlových Varech

Vizuál k 37. ročníku Finále Plzeň
Film a TV Festival

Finále Plzeň zahájí očekávaný Rok vdovy. V porotě usedne držitel Oscara