úterý 22. října 2024

Dárek k narozeninám: Spaceyho zprostila porota obvinění ze sexuálních útoků

Se slzami v očích reagoval oscarový herec Kevin Spacey na verdikt poroty Korunního soudu v lSouthwarku. Podle obžaloby se prý Spacey dopustil v letech 2004 až 2013 devíti sexuálních útoků na čtyři muže. Obvinění stála hollywoodskou hvězdu kariéru.

profimedia-0792082920

Kevin Spacey odchází z budovy soudu po zprošťujícím verdiktu.
Zdroj: Profimedia

  • Kevin Spacey odchází z budovy soudu po zprošťujícím verdiktu.
  • Zdroj: Profimedia

Jeden z nejsledovanějších MeToo procesů ve Velké Británii trval čtyři týdny. Porota se radila téměř 13 hodin. Spacey od počátku obvinění popíral.

"Jsem nesmírně vděčný porotě za to, že si udělala čas na pečlivé prozkoumání všech důkazů a všech faktů, než dospěla ke svému rozhodnutí,“ řekl herec, který právě dnes slaví 64. narozeniny, po skončení soudu.

Osvobozující verdikt je dalším vítězstvím pro Spaceyho, který loni v říjnu vyhrál občanskoprávní žalobu o 40 milionů dolarů, téměř 900 milionů korun, kterou podal herec Anthony Rapp. Ten obvinil Spaceyho ze sexuálního obtěžování v roce 1986. Soudní porota v New Yorku žalobu zamítla.

Spacey se stal terčem kampaně MeToo v roce 2017. Netflix ho vyškrtl z natáčení proslulého seriálu House of Cards, režisér Ridley Scott zase nechal přetočit Spaceyho postavu ve filmu Všechny prachy světa hercem Christopherem Plummerem. Spacey nedostal v posledních letech téměř žádnou roli.

Související

profimedia-0909581459
Zahraniční

Harvey Weinstein má leukémii

profimedia-0924577469
Zahraniční

Průlom v korupčním skandálu. Peruánský exprezident dostal 20 let vězení

GaLq_CHWkAA8bBw
Zahraniční

Další pokus o vypořádání se s migrací selhal. Římský soud bere běžence zpět

GaFk6J6XMAAnK0A
Krimi

Vietnamská magnátka dostala doživotí. Šibenici však stejně neunikne