čtvrtek 19. září 2024

Kennedy měl uříznout hlavu velrybě. Maskoval také mrtvolu medvíděte

Po 12 letech znovu rezonuje rozhovor s dcerou Roberta F. Kennedyho, která tehdy řekla, že její otec uřízl hlavu uhynulé velrybě. Nyní jej za to chtějí stíhat ekologické organizace.

Robert_F._Kennedy,_Jr._(53513232337)

Robert F. Kennedy je trnem v oku ekologickým organizacím.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Robert F. Kennedy je trnem v oku ekologickým organizacím.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Dvanáct let starý rozhovor s dcerou kandidáta na post prezidenta spojených Roberta F. Kennedyho se stal podkladem pro zahájení vyšetřování známého politika. Jeho dcera Kick Kennedy v tomto rozhovoru totiž zmínila, že její otec v 90. letech uřízl hlavu uhynulé velrybě motorovou pilou a odvezl si ji domů, se záměrem podrobit jí výzkumu. K tomu mělo dojít na pláži ostrova Squaw Island ve státě Massachusetts, kde moře mrtvé zvíře vyvrhlo a kam Kennedy kvůli tomu vážil pětihodinovou cestu z New Yorku.

Není to však jediná věc, která ekologické skupině Center for Biological Diversity Action Fund, leží v žaludku. Na začátku srpna se totiž Kennedy na videu přiznal, že stojí mrtvolou medvíděte, která se v roce 2014 našla v newyroském Central Parku. Politik údajně mrtvé zvíře narafičil tak, aby celá věc vypadala, že přišlo o život po srážce s cyklistou.

Podle ekologů Kennedy porušil zákony o ochraně mořských savců a ohrožených druhů. Navíc se dopustil trestného činu převozu lebky přes hranice z státu z Massachusetts do New Yorku.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0307011016
Zahraniční

Dotovaný chléb bude na Kubě velký jako mýdlo. Chybí ingredience na jeho výrobu

VMNH_megalodon
Zahraniční Zajímavosti

Extrémně vzácné fosílie ležely v kampusu americké střední školy

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu

GXibZEVbQAAfUfW
Zahraniční

Další atentát na Trumpa! Ochranka zasáhla proti možnému střelci