pátek 18. října 2024

Kdo byl Trumpův atentátník? Falešný republikán co podporoval demokraty?

Vyšetřování ukazuje, že atentátník Thomas Matthew Crooks byl takzvaným falešným republikánem. Tedy mužem, který republikánům škodí a podporuje demokraty.

GSde7CCXgAAb4ij

Trumpův atentátník Thomas Matthew Crooks.
Zdroj: X

  • Trumpův atentátník Thomas Matthew Crooks.
  • Zdroj: X

Kým skutečně byl Thomas Matthew Crooks, který včera spáchal nevydařený atentát na bývalého amerického prezidenta a zároveň kandidáta na toho budoucího, Donalda Trumpa a sám při akci zemřel? Světová média se shodují na tom, že od 18 let, kdy získal volební právo, byl registrovaným republikánem. Ovšem ještě předtím, v roce 2021, kdy do úřadu amerického prezidenta nastoupil Joe Biden, poslal tento mladík demokratům finanční dar ve výši zhruba 15 tisíc korun. Navíc se nikdy netajil svou spojitostí s organizací Progressive Turnout Project, který úzce spolupracuje se stranou Joea Bidena.

Je proto pravděpodobné, že Crooks patřil k takzvaným falešným republikánům, kteří se naoko hlásí k této straně a k ideálům Donalda Trumpa a ve výsledku hlasují vždy proti ní, ať už v primárkách, kde dávají hlasy slabším kandidátům, aby podkopali roli lídra strany nebo pak ve finálním kole, kde proti sobě stojí dva kandidáti rozdílných stran. To se pochopitelně přikloní k demokratům.

Crooks, který bydlí 40 kilometrů od místa střelby, tedy pod pensylvánského Bulteru, zaútočil na Trumpa poloautomatickou puškou, kterou před šesti měsíci koupil jeho otec. Ten se nyní podrobuje sérii výslechů, protože ve svém okolí je znám jako horlivý podporovatel Demokratické strany. V jeho domě se našlo i několik výbušnin, které tam měl schované právě jeho syn.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0712837827
Zahraniční

Začínají téct nervy. Kamala Harris mění rétoriku a útočí na Trumpa

profimedia-0798841375
Zahraniční

Rutte udělal Zelenskému čáru přes rozpočet. Jeho „plán vítězství“ nepodpoří

profimedia-0921499595
Zahraniční Volby USA

Georgie hlásí rekordní zájem o předčasné hlasování v prezidentských volbách

profimedia-0798282641
Domácí

Obvinění v kauze DPP jsou stíháni na svobodě