úterý 16. dubna 2024

Kde sledovat vítěze Českých lvů?

Filmové ceny Český lev byly rozdány, na kterých streamovacích službách vítězné snímky najdete?

Adam Mišík ve filmu BANGER.

Adam Mišík ve filmu BANGER.
Zdroj: Bontonfilm

  • Adam Mišík ve filmu BANGER.
  • Zdroj: Bontonfilm

Jubilejní 30. ročník Českých lvů zná své vítěze. Nejvíce sošek nepřekvapivě posbíralo kostýmní drama o hudebním skladateli Josefu Myslivečkovi. Snímek Il Boemo se opírá o mezinárodní obsazení a italské prostředí. Česká filmová a televizní akademie ho vyslala do boje o Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film, do užších nominací se film nedostal, může ho tak těšit alespoň šest proměnných nominací na Českých lvech. Il Boemo si můžete pustit na Netflixu.

Nejpopulárnější streamovací služba nabízí ve svém katalogu kromě Il Boema i dalšího výherce. Na Netflixu je dostupné dravé rapperské drama BANGER., jenž bylo oceněno cenami za střih a mužským výkonem ve vedlejší roli, který převzal upřímně dojatý Marsell Bendig.

Druhý nejúspěšnější titul na letošních Českých lvech, drama Arvéd, si můžete zapůjčit na platformách KVIFF.TV, DAFilms a O2 TV. Cena za přehrání filmu se na všech třech službách pohybuje kolem 70 korun. Drama o nacistickém konfidentovi dávají také tři pražská kina.

Devadesátky, které byly oceněny jako nejlepší televizní seriál a Cenou filmových fanoušků, a minisérii Podezření, za níž získala Klára Melíšková Cenu za nelepší ženský herecký výkon v hlavní roli, si můžete pustit zdarma na iVysílání.

Předplatitelé Voyo si z výherců Českých lvů mohou pustit sportovní životopisné drama Poslední závod, které ukořistilo Cenu za nejlepší kameru. Dále je film dostupný k zapůjčení na platformách KVIFF.TV, DAFilms, O2 TV a pro předplatitele služeb Apple TV+ a Starmax.

Kormě Posledního závodu je na Apple TV+ také komediální drama Buko, za které Martha Issová získala Českého lva za vedlejší herečku. Buko je dále k zapůjčení na KVIFF.TV, DAFilms a O2 TV. Nejlepší loňský dokument Zkouška umění si také můžete zakoupit na platformě KVIFF.TV a DAFilms. Na těchto online půjčovnách je k dostání také podle Českých lvů nejlepší loňský animovaný film Zuza v zahradách a nejlepší studentský film Vinland.

Kromě Arvéda hrají vybraná pražská kina snímky Il Boemo (program zde), Zkouška umění (program zde), BANGER. (program zde) a Buko (program zde). Kina v Třinci, Vrchlabí, Jilemnici a Semilech budou promítat Posední závod.

Autor: Šimon Mitro

Související

fd
Film a TV Streaming

Kde si pustit vítěze Českých lvů?

profimedia-0855707683
Film a TV Streaming

Kde si pustit vítěze Oscarů?

profimedia-0855708355
Film a TV Udílení cen

Nejlepší scénky a děkovačky z letošních Oscarů

profimedia-0855681783
Film a TV Udílení cen

Oppenheimer je filmem roku. Oscara získal Murphy, Downey i Nolan