pátek 20. září 2024

Karolína Maňasová zakončila svou cestu v semifinále. Staněk zaostal za soupeři

Už samotnou kvalifikací dokázala česká běžkyně senzaci. Časem 11,11 sekund se posunula do semifinále, tam její cesta skončila. Zklamaný koulař Staněk předvedl tři nedostatečné hody.

profimedia-0895682472.jpg

Tomáš Staněk čekal na svůj hod příliš dlouho.
Zdroj: profimedia

  • Tomáš Staněk čekal na svůj hod příliš dlouho.
  • Zdroj: profimedia

Kvalifikací prolétla jako střela. Jen dvě vteřiny za legendární Jarmilou Kratochvílovou doběhla do cíle a zajistila si účast v semifinále. Tam běžela v třetím rozběhu a umístila se na osmém místě s časem 11,35 vteřin. Takto zakončila Maňasová svůj běh olympiádou, může být na sebe pyšná, vidí prostor ke zlepšení. Semifinálový běh vyhrála Jamajčanka Tia Claytonová a bude k vidění ve finále.

Ve Stade de France mohli diváci sledovat i finále koulařských hodů. Mezi nimi byl i český atlet Tomáš Staněk. Do finále postoupil z druhého místa výkonem 21,61 metru. Na skvělý hod nedokázal navázat. Při prvním pokusu vymrštil kouli do vzdálenosti 20,31 metru. Obhájce zlata z Tokia Ryan Crouser na to odpověděl parádním hodem 22,64 metru. Čísla vylepšovali i další soupeři. Na druhé místo se dostal s 22,15 metry Jamajčan Rajindra Campbell, prozatímní lídr dokonce vylepšil na 22,90 metru.

Mezitím předvedl Staněk zlepšení, ale o pouhých sedm centimetrů. Třetí hod si ani nenechal změřit. Propadl se až na desátou příčku a do užšího finále nepostoupil.

Autor: Ondřej Sutnar

Související

profimedia-0897655770.jpg
Ostatní OH Paříž

Bronzová Ogrodníková! Skvěle zastoupila Vadlejcha, pátá medaile pro Česko

profimedia-0896713404.jpg
Ostatní OH Paříž

Předposlední den olympiády Češi zabojují o cenné kovy. Naváže někdo na Fuksu?

Jan Štefela
Ostatní OH Paříž

Výškař Štefela si postup do finále zkomplikoval

Armand Duplantis po překonání světového rekordu
Ostatní OH Paříž

Neuvěřitelné! Duplantis překonal vlastní světový rekord