Karlovarští radní se snaží zajistit veterinární pohotovost v kraji

Veterinární pohotovost v Karlovarském kraji stále chybí, radní situaci řeší s místními veterináři.

veterinář

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Zástupci Karlovarského kraje, radní Vít Hromádko a člen výboru pro regionální rozvoj Albert Tošovský, aktivně jednají s místními veterináři, aby zajistili dostupnost veterinární péče o víkendech. Navrhuje se, že služba by mohla být poskytována v domovských ambulancích jednotlivých veterinárních lékařů, kteří se do systému zapojí.

Karlovarský kraj plánuje podpořit vznik veterinární pohotovosti vytvořením webové stránky, na které majitelé domácích mazlíčků najdou seznam zapojených ordinací s rozpisem služeb, adresami a kontakty. I přes snahu obou stran nepřetržitá veterinární péče v kraji zatím fungovat nebude.

Absenci veterinární pohotovosti vnímám jako velký problém pro občany Karlovarského kraje. Řešením jsme strávili dlouhou dobu, během které jsme absolvovali několik kol jednání s veterináři. Diskutovali jsme několik variant, jak pomoci vzniku pohotovosti. Vše ale závisí na vzájemné dohodě mezi veterináři, již budou ochotní se do systému zapojit,“ uvedl krajský radní Vít Hromádko, který má na starosti oblast rozvoje venkova a zemědělství.

Ordinační hodiny během víkendů jsou plánovány od 14 do 18 hodin, s pohotovostním poplatkem, jehož výše zatím není upřesněna.

Autor: Šimon Mitro

Související

škola
Domácí Školství

Karlovarský kraj by se měl dočkat vysoké školy

Foto z loňského ročníku Variace.
Hudba Festival

Variace počtvrté. Vary opět propojí film s hudbou

Pavilon Karlovarské nemocnice bude zbourán.
Domácí

Pavilon Karlovarské nemocnice čeká demolice

457694760_1045270090934121_8797002143869048302_n
Domácí

Místní rozvoj potřebuje krizového manažera. Rakušan nasazuje Kulhánka