pondělí 16. září 2024

Kapitán Partizanu Bělehrad posílil Viktorii Plzeň

Fotbalová Plzeň ohlásila posilu do defenzivních řad. Západočeský klub přivedl z Partizanu Bělehrad stopera Svetozara Markoviče.

Svetozar Markovič posílil Plzeň

Svetozar Markovič posílil Plzeň
Zdroj: FC Viktoria Plzeň

  • Svetozar Markovič posílil Plzeň
  • Zdroj: FC Viktoria Plzeň

Viktoria Plzeň po odchodu Robina Hranáče do bundesligového Hoffenheimu přivedla do klubu Svetozara Markoviče. Čtyřiadvacetiletý Srb přišel do Plzně z Partizanu Bělehrad, kde zastával roli kapitána. S Plzní se domluvil na tříleté smlouvě.

„Po odchodu Robina Hranáče do Hoffenheimu jsme se rozhodli přivést do defenzivy posilu. Společně se skautským oddělením jsme měli vytipovaného právě Svetozara Markoviće a jsme rádi, že se podařilo jeho příchod do našeho týmu dotáhnout,“ sdělil na klubovém webu sportovní ředitel Daniel Kolář.

Svetozar Markovič nastupoval za všechny mládežnické výběry Partizanu Bělehrad. V létě 2019 odešel do Řecka, kde oblékal dres Larisy a Olympiacosu. Z řecké ligy se před dvěma lety vrátil zpátky Srbska a stal se v Partizanu kapitánem. Dres Partizanu oblékl ve 157 zápasech a vstřelil 13 gólů. Markovič bude Viktorii k dispozici již na nedělní zápas, který Plzeň odehraje na hřišti Liberce.

„Jsem připravený, věřím, že se s klukama rychle poznáme a na tuto výzvu se těším,“ řekl po podpisu smlouvy Markovič. „Nabídka mě velmi zaujala, klub velmi dobře znám z evropských pohárů a udělám maximum, abych týmu pomohl,“ dodal.

Zdroj: fcviktoria.cz

Související

profimedia-0874205667.jpg
Fotbal Chance liga

Odložené zápasy osmého kola už mají termín. Duely pátého kola se hrají zítra

solární energie
Domácí Zelená energie

Plzeň vsadí na městské fotovoltaické elektrárny

profimedia-0814935373.jpg
Fotbal Chance liga

Fotbal o víkendu nebude, asociace odložila zápasy první i druhé ligy

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic