středa 26. června 2024

Kanonýr Vašulín přichází do Plzně

Fotbalový útočník Daniel Vašulín opouští Hradec Králové. Od nové sezony bude nastupovat v plzeňském červenomodrém dresu.

Daniel Vašulín s Danielem Kolářem

Daniel Vašulín s Danielem Kolářem
Zdroj: FC Viktoria Plzeň

  • Daniel Vašulín s Danielem Kolářem
  • Zdroj: FC Viktoria Plzeň

Nejproduktivnější střelec Východočechů se stěhuje na západ Čech. Šestadvacetiletý útočník odehrál za Votroky 111 zápasů, ve kterých střelil 28 branek. Východočechům pomohl k návratu do nejvyšší české ligy.

Daniel Vašulín se po čtyřech sezonách v Hradci Králové posouvá do Plzně, kde si zahraje evropské poháry. Na přesun do Plzně se sto pětadevadesáti centimetrový kanonýr těší.

„Viktoria je jedním z největších klubů v Česku a vidina evropských pohárů je velice lákavá. Z toho plyne obrovská motivace a já udělám vše pro to, abych byl součástí a Viktorce pomohl dosáhnout dalších úspěchů,“ sdělil po podpisu smlouvy Vašulín.

Daniel Vašulín se v týmu potká s koučem Miroslav Koubkem, který novou plzeňskou posilu trénoval dvě sezony již v Hradci.

„Jde o typově silového útočníka s velmi dobrou koncovkou, navíc je na tom dobře i po běžecké a herní stránce. Ve svém stále mladém věku je to pro nás zajímavý hráč, u něhož vidím v novém prostředí prostor pro výkonnostní akceleraci. Má potenciál,“ řekl o Vašulínovi kouč Koubek.

Do Hradce naopak z Plzně natrvalo míří stoper Filip Čihák, který na východě Čech strávil poslední dvě sezony na hostování.

Zdroj: fcviktoria.cz

Související

Christophe Kabongo v reprezentačním dresu
Fotbal Chance liga

Kabongo se připojí k Viktorii

Florian Wiegele s Danielem Kolářem
Fotbal

Plzeň získala gólmana Wiegeleho a obránce Sèneho

Adam Vlkanova se vrací do Hradce.
Fotbal Fortuna Liga

Záložník Vlkanova se vrací do Hradce

Matyáš Šilhavý s Danielem Kolářem
Fotbal Fortuna Liga

Brankář Šilhavý podepsal s Plzní první profesionální smlouvu