pátek 18. října 2024

Kamala Harris se dočkala podpory od Baracka Obamy

Barack Obama podpořil viceprezidentku Kamalu Harris v prezidentské kampani.

profimedia-0891610290

Kamala Harris a Barack Obama (22. 7. 2024)
Zdroj: Profimedia

  • Kamala Harris a Barack Obama (22. 7. 2024)
  • Zdroj: Profimedia

Bývalý americký prezident Barack Obama vyjádřil svou podporu Kamale Harris v její prezidentské kandidatuře. Ve videu, které sdílela její kampaň, ji exprezident spolu s jeho manželkou Michelle volají, aby ji řekli, jak moc si váží její dosavadní práce. V rozhovoru Obama zdůraznil, jak jsou s Michelle na Harrisovou pyšní a jak se těší na její úspěch ve volbách. Michelle Obama rovněž vyjádřila hrdost a ocenila historický význam její kandidatury.

Harris poděkovala Obamovým za jejich dlouholetou podporu a přátelství, které pro ni znamená víc, než může vyjádřit slovy. S podporou Obamových má Kamala Harrisová nyní záda kryté všemi významnými demokraty a stranickými lídry v Kongresu. Po oznámení Bidena o jeho odstoupení z prezidentské kandidatury získala podporu od Nancy Pelosi, Chucka Schumera a Hakeema Jeffriese. Její kampaň získala i podporu vlivných demokratických guvernérů, jako jsou Gretchen Whitmer, Gavin Newsom a Andy Beshear.

Harris už získala podporu více než 40 státních delegací, čímž překonala potřebný počet delegátů pro nominaci. Pokud podpora přetrvá, bude oficiálně nominována na prezidentku během virtuálního hlasování začátkem příštího měsíce.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0712837827
Zahraniční

Začínají téct nervy. Kamala Harris mění rétoriku a útočí na Trumpa

Amazon
Ekonomika

Amazon sází na jadernou energii. Investuje miliardy do modulárních reaktorů

profimedia-0798841375
Zahraniční

Rutte udělal Zelenskému čáru přes rozpočet. Jeho „plán vítězství“ nepodpoří

jerusalem-980328_1280
Zahraniční

Lufthansa dostala za šikanu židovských cestujících nejvyšší pokutu v historii