čtvrtek 19. září 2024

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

Donald Trump je po plánovaném atentátu v pořádku. Joe Biden i viceprezidentka Kamala Harris konání atentátníka odsoudili.

GXk-9A4boAA8MHS

Kamala Harris odsoudila včerejší atentát na svého soupeře v listopadových volbách Donalda Trumpa.
Zdroj: X

  • Kamala Harris odsoudila včerejší atentát na svého soupeře v listopadových volbách Donalda Trumpa.
  • Zdroj: X

Viceprezidentka a kandidátka na budoucí hlavu Spojených států, Kamala Harris, ostře odsoudila pokus o atentát na svého soupeře z blížících se voleb Donalda Trumpa, který se měl stát v jeho golfovém resortu na Floridě. Střelce, schovávajícího se v křoví, zpacifikovali jeho bodyguardi a předali jej policii. Následné vyšetřování, které vedle FBI ukázalo, že muž měl skutečně usilovat o Trumpův život.

„Odsuzuji politické násilí,“ uvedla Kamala Harris v prohlášení, s nímž přišla ještě v neděli večer, „nyní však musíme všichni udělat všechno proto, aby tento incident nevedl k dalšímu násilí,“ dodala.

„Chválím americkou tajnou službu a její partnery za ostražitost. Jak řekl prezident Biden, naše administrativa zajistí, aby tajná služba měla všechny zdroje, schopnosti a ochranná opatření nezbytná k provedení její kritické mise,“ zmínila viceprezidentka. S vyjádřením přišel i končící americký prezident Joe Biden. „Ulevilo se mi, že bývalý prezident není zraněn… V naší zemi není místo pro politické násilí,“ řekl současný šéf Bílého domu.

Včerejší incident, který se stal kolem 14 hodin východního amerického času, je už druhým atentátem, který byl během dvou měsíců na Donalda Trumpa spáchán. V červenci jej do ucha postřelil 18letý útočník při mítinku v Pensylvánii. Toho policie na místě zastřelila.

Autor: Jan Skala

Související

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu

GXibZEVbQAAfUfW
Zahraniční

Další atentát na Trumpa! Ochranka zasáhla proti možnému střelci

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi