neděle 8. září 2024

Kam vyrazit zdarma? Víkend nabídne jazz, filmovou hudbu i folkrockový Fleret

Minutové zprávy jako každý týden přinášejí přehled akcí, na které je vstup zdarma.

zamecke2023-01

Zámecké historické slavnosti v Boru u Tachova.
Zdroj: Zámek v Boru

  • Zámecké historické slavnosti v Boru u Tachova.
  • Zdroj: Zámek v Boru

Zámecké historické slavnosti budou v sobotu v Boru u Tachova. Program nabídnou na pódiu na zámecké louce, na nádvoří zámku a na labutím rybníku, kde bude plout pirátský člun a verbovat novou posádku. Představí se skupiny historického šermu Artus Thor, Balestra, Duellanti, Korbel, VíMa, bubenická a vlajková show Milites, hudební skupina Strašlivá Podívaná, taneční skupina Mericia a Liduščino divadlo. Chybět nebudou historická řemesla a tržiště, uskuteční se prohlídky zámku, věže i lorety. Večerní program začne rytířským turnajem, v plánu je také ohňová show.

Jazzový Tábor v sobotu představí táborské saxofonové kvarteto Kšandeto, jednu z nejznámějších českých jazzrockových kapel Jazz Q Martina Kratochvíla, pražskou kapelu hrající pop, funky a jazz Top Dream Company a skupinu Los Quemados prezentující zajímavé, originální a energické skladby Filipa Spáleného a Jakuba Doležala ve stylu jazzu, funku a fusion.

Mezinárodní famfrpálový turnaj se hraje v sobotu i v neděli ve Ždáru nad Sázavou. Netradiční sport je inspirovaný knihami J. K. Rowling o kouzelníkovi Harrymu Potterovi a kombinuje prvky ragby, vybíjené a házené. Nejmenší návštěvníky čeká v neděli šifrovací hra Hledání relikvií smrti.

Klatovská pouť bude bavit obyvatele i návštěvníky města po celý víkend. Vedle pouťových atrakcí nebude chybět ani staročeský jarmark a průvod s obrazem Panny Marie Klatovské. Chystá se také výstava karafiátů, jejichž specifická odrůda se pěstuje v Klatovech přes 200 let, výstava zvířátek a další zajímavosti.

Kolonádní koncerty baví lidi v Mariánských Lázních. V neděli tam zazní nejslavnější filmové a muzikálové melodie v podání Západočeského symfonického orchestru. Začíná se v 15 minut po 15. hodině na hlavní kolonádě.

Portášské slavnosti vypuknou o víkendu ve Valašské Bystřici. V sobotu v 10 hodin začíná akce dopoledním programem pro děti, odpoledne uvidí zájemci jezdecké představení Štvanci, bitevní ukázku z období vlády Marie Terezie, večer se chystá koncert skupiny Fleret a zapálení portášské vatry. V neděli v 9 hodin začne mše svatá.

Související

IMG_6002-19689-800-600-80
Ostatní

Katastrofální předpověď počasí nebo soutěž v opékání prasat: Vstup je zdarma

de90599c-ed29-4081-b62e-52c2be4f7668
Ostatní

Akce o posledním prázdninovém víkendu se vstupem zdarma

296374127_3264474570502470_3070666810648238401_n
Ostatní

Víkend přinese slavnosti. Budou Chodské, Malomoravské, krajkářské i rajčatové

kolotoč
Ostatní

Kam o víkendu zdarma? Na pouť, dračí lodě nebo za hudbou