pátek 5. července 2024

Kam vyrazit 17. listopadu?

Výběr 10 zajímavých akcí, na které můžete zajít během Dne boje za svobodu a demokracii.

Výstava Příběh vánočního stromečku

Výstava Příběh vánočního stromečku
Zdroj: Zámek Loučeň

  • Výstava Příběh vánočního stromečku
  • Zdroj: Zámek Loučeň

Příběh vánočního stromečku na zámku Loučeň

Pátý ročník akce Příběh vánočního stromečku se uskuteční na zámku Loučeň. Zámecké komnaty budou vyzdobeny více než dvacítkou speciálně nazdobených vánočních stromečků. Loučeň se pochlubí i největším adventním věncem v Česku umístěném na nádvoří zámku. Výstava se koná od 17. listopadu do 15. ledna.

Výstava Příběh vánočního stromečku

Koncert pro budoucnost na Václavském náměstí v Praze

Z hudebních akcí se největší koncert pořádá na Václavském náměstí v Praze. Na Koncertu pro budoucnost od 16:30 do 22 hodin vystoupí mimo jiné Lenka Dusilová, Chinaski, David Koller nebo Ben Cristovao. Těšit se můžete i na rozhovory s osobnostmi jako odbornicí na jadernou bezpečnost Danou Drábovou nebo farářkou Martinou Viktorií Kopeckou. Na koncertu zazní i Modlitba pro Martu v podání Ondřeje Rumla.

Koncert pro budoucnost (2019)

Koncert k výročí sametové revoluce v Pardubicích

Pokud bydlíte v okolí Pardubic, tak namísto pražského Koncertu pro budoucnost můžete vyrazit na pardubický Koncert k výročí sametové revoluce, který se uskuteční v Domě hudby v 19 hodin. Symfonický orchestr z Nového Města nad Metují zahraje mimo jiné Dvořákovy Slovanské tance nebo Mou vlast od Bedřicha Smetany. Vstupné se pohybuje od 150 do 350 Kč.

Koncert k výročí sametové revoluce v Pardubicích

Řemeslný trh v Bečově nad Teplou

V Karlovarském kraji můžete zavítat na zámek v Bečově na d Teplou, kde se 17. listopadu pořádá první ročník řemeslného jarmarku. Bezplatná akce probíhá od 10 do 17 hodin. Doprovodný program tvoří Divadélko Ondřej, folková kapela BEZLADU a flašinetářka Evička.

Zámek Bečov nad Teplou

Svatomartinský košt v Plzni

Milovníci vína mohou zamířit do Plzně, kde 17. 11. od 11 hodin započne Svatomartinský košt v Křižíkových sadech. 3. ročník přivítá 14 tuzemských vinařů, u jejichž stánků budou návštěvnici moci ochutnat první vína ročníku 2022. Festivalem budou provázet moderátor Luděk Holý a sommelier Zdeněk Kintr. Vstupné je zdarma, ale ke koštování vína si návštěvníci musí na místě zakoupit skleničku za 60 Kč.

Svatomartinský košt v Plzni

Lidové Vánoce v Polabí v Přerově and Labem

Od 17. listopadu do 30. prosince se koná v Polabském národopisném muzeu v Přerově nad Labem tradiční vánoční výstava s doprovodným programem a to v celém areálu skanzenu. Součástí výstavy je vedle starých lidových a kostelních betlémů také kolekce současných betlémů z nejrůznějších materiálů. Výstavu doplňí ukázky starých i novodobých vánočních dekorací, návody na výrobu vánočních ozdob a drobných dárků.

Lidové Vánoce v Polabí.

Prodejní výstava vánočních ozdob v Litomyšli

V zámeckém sklepení v Litomyšli se uskuteční prodejní výstava vánočních ozdob pod názvem Vánoce přicházejí.... Kromě ozdob se návštěvníci mohou těšit na svařené víno a perníčky. Prodejní výstava probíhá i o víkendech a to od 19. listopadu do 18. prosince.

Prodejní výstava vánočních ozdob v Litomyšli

Rozsvícení Památníku T. Bati ve Zlíně

Letos se potřetí Baťův Památník slavnostně rozsvítí do barev české trikolóry při příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii. Rozsvícení se uskuteční 17. listopadu v 17:11 hodin za hudebního podkresu Modlitby pro Martu.

Rozsvícení Památníku T. Bati ve Zlíně

Vánoční výstava v klášteře Plasy

Prodejní vánoční výstava se již tradičně koná v prostorách přízemí budovy konventu plaského kláštera. Výstava se koná od 17. do 19. listopadu.

Vánoční výstava (Plasy)

Prodej uzených a živých ryb u Nového Jičína

Na rybnících v Polouvsí bude 17. listopadu od 9 do 16 hodin možné zakoupit uzené i živé ryby. Klidné prostředí dvou rybníků se nachází cca 10 km od Nového Jičína. Na místě bude k dispozici i občerstvení na rybářské baště, kde si budete moci koupit alkoholické a nealkoholické nápoje a drobné občerstvení.

Výlovy rybníků jsou v plném proudu. Za vánočního kapra si letos připlatíme

Autor: Šimon Mitro

Související

13245414_1060043154075320_6815960710015862734_n
Film a TV

Zločin se bude stěhovat do Zlína, v čele s Radkem Holubem a Jitkou Schneiderovou

MHD Zlín
Domácí

Zlínské MHD nabídne platby kartou. Ale až na podzim

profimedia-0767402793
Domácí

Zlín chystá na léto opravy. Komplikace způsobí ulice Osvoboditelů

448176744_441621231955013_3724007501555095880_n
Domácí

Déšť potrápil východ Moravy. Hasiči na Zlínsku čerpali zatopené sklepy