pondělí 16. září 2024

Kam o víkendu zdarma? Na pouť, dračí lodě nebo za hudbou

Minutové zprávy přinášejí pravidelný přehled víkendových akcí, na kterých se neplatí za vstup, anebo je na ně vstupné dobrovolné.

kolotoč

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Kašperskohorská pouť Panny Marie Sněžné začíná už v pátek a potrvá do neděle. Kromě duchovního programu se můžete také těšit na kolotoče na Žižkově náměstí, nebude chybět ani vystoupení folklorních souborů a hudebních skupin. V sobotu i neděli bude po celý den jarmark na náměstí.V sobotu vystoupí také Dobře naladěné divadlo s pohádkou Princezna Čokoláda, kapely Flám, Harmony a Rankl Sepp. Neděle bude patřit harmonikářům.

Tradiční opočenská pouť porcinkule nabízí od pátku do neděle kromě mnoha pouťových atrakcí také řemeslný jarmark, šermíře nebo výstavu veteránů. V pátek vystoupí kapely Ferat, Argema, Alkehol a RCZ Rammstein Tribute Show, v sobotu a v neděli pak Queenmania CZ, Kapitán Demo, Radeo, Pink Floyd Revival Czech a další. Na sobotní a nedělní koncerty je tradičně vstupné dobrovolné.

Dny lidové architektury se v sobotu uskuteční na Cinkově statku v Ledčicích na Mělnicku. Na programu je vystoupení folklorního souboru Jarošovci, výstava vybraných příkladů rekonstruovaných vesnických památek a moderované diskusní setkání s vlastníky některých z nich, komentované prohlídky statku čp. 15 s historicko-národopisnou expozicí a kostela sv. Václava, ukázky lidových řemesel a jarmark regionálních výrobků, stloukání másla a lidové písničky v podání harmonikáře Antonína Zachara.

Tradiční akce Jeseník se baví vypukne v sobotu na Masarykově náměstí. Vystoupí česká slavice Ewa Farna, slovenská zpěvačka Katarína Knechtová, čistě ženská kapela Vesna a sourozenecká kapela Jamaron s frontwoman Marií Dostálovou. Součástí akce je jarmark, odpočinková zóna, workshopy a program pro děti.

Dračí lodě vyplují v sobotu na akci Pístovický drak v Račicích-Pístovicích. Kromě závodů dračích lodí pořadatelé nabídnou také obří nafukovací překážkovou dráhu, skákací hrad a jízdy na dračí lodi pro celou rodinu.

Přístavní slavnost v Nymburku přinese v sobotu řadu hudebních vystoupení. Koncertovat bude Flat Fly, Gang ala Basta, Dead Dog Legacy, Jakub Konig & Hvězdy, Dunaj & Jana Vébrová, Michal Pavlíček Trio a Švihadlo.

Bouzovský mumraj se odehraje v sobotu a neděli na hradě Bouzov. Jeho součástí je řemeslný jarmark a celodenní vystoupení šermířů a historických tanců. Děti se můžou vyřádit na maškarním karnevalu na nádvoří hradu. Celodenní program před hradem je přístupný zdarma v sobotu od 10.30 do 18.30 a v neděli od 11.30 do 15.00 hodin.

Související

IMG_6002-19689-800-600-80
Ostatní

Katastrofální předpověď počasí nebo soutěž v opékání prasat: Vstup je zdarma

Hrzánský palác
Domácí Tipy na výlety

Hrzánský palác se otevře veřejnosti 7. září

de90599c-ed29-4081-b62e-52c2be4f7668
Ostatní

Akce o posledním prázdninovém víkendu se vstupem zdarma

Hradozámecká noc 2024
Domácí Tipy na výlety

Hradozámecká noc 2024: Památky po celé republice se rozzáří pod hvězdami