pondělí 8. července 2024

Kam k vodě se psem? Našli jsme psí pláže po celém Česku

Některé lomy, jezera, přírodní koupaliště či rybníky jsou pro psy zapovězeným územím, a tak majitelé hafanů často míří k řekám. Na řadě míst ale vznikají psí pláže, kde naopak hafany uvítají.

Pes ve vodě

Ilustrační obrázek
Zdroj: Canva

  • Ilustrační obrázek
  • Zdroj: Canva

Zbrusu nová psí pláž vznikla v plzeňských Křimicích. Je u areálu u řeky Mže. Svou vlastní pláž mají pejsci také u rybníka Olšovec v Jedovnicích. Město jim vyhradilo prostor o rozloze asi čtyř set metrů. Psi se také mohou volně koupat i v dalších jedovnických rybnících, třeba v Budkovanu, který je chovný a lidé se tam nekoupu.

V autokempu v Nové Rabyni na Slapech vyhradili psům zadní pláž, vstoupit tam je ale možné pouze se psem na vodítku. Hamerské jezero u Stráže pod Ralskem také nabízí speciální pláž pro psy, vstupné pro ně stojí 30 korun. Velkou psí pláž má také Mostecké jezero.

Jablonecká vodní nádrž Mšeno je největší městskou vodní plochou ve střední Evropě. Koupání psů v hlavní nádrži je možné jen mimo sezónu od září do konce dubna, do druhé a třetí nádrže ale můžou po celý rok.

Také přírodní koupaliště Hamr na Jezeře má vlastní prostor pro vstup se psy. Krásné koupání nabízí i Proboštská jezera ve Staré Boleslavi. Psi se mohou ve vodě vyřádit vedle vstupu do kempu.

Pejskaři si oblíbili také lom Baraba mezi Mělníkem a Dolními Beřkovicemi, kde se můžou psi volně pohybovat, nebo jezero Sadská poblíž Prahy. Část pískovny lemují vzrostlé borovice, tam prý je to pro psy nejlepší.

Související

FtXFQYQaEAEE4nA (1).jpg
Ostatní Video

Do metra v New Yorku smí psi jen v tašce. Pejskaři do ní nacpou i bernardýna

Vodní nádrž Sedlice
Domácí

Sedlice nejsou vhodné ke koupání. Na řadě míst je zhoršená kvalita vody

Máchovo jezero
Domácí

Máchovo jezero, Orlík i Lipno hlásí zhoršenou kvalitu vody

443735150_1155428602517759_5461413053068974331_n.jpg
Domácí

Trojice psů dělá radost pacientům nemocnice v Klatovech