neděle 6. října 2024

Kadyrov kritizuje českou policii. Zazou prý má cenu skoro čtvrt miliardy korun

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov reagoval na zprávy o zmizení jeho koně ze stájí v Krabčicích. Zatímco česká policie odhadla cenu zvířete na 400 tisíc korun, Kadyrov tvrdí, že kůň má cenu nejméně deseti milionů dolarů, tedy 224 milionů korun.

zazou-pe-1.jpg

Zazou
Zdroj: plemenici.cz

  • Zazou
  • Zdroj: plemenici.cz

16letý hnědák spolu s dalšími koňmi jsou součástí majetku, který Česko na základě mezinárodních sankcí Kadyrovovi zmrazilo. „V roce 2014 se Zazou stal první obětí sankcí namířených proti mně, mé rodině a týmu. Plnokrevný kůň utrpěl první hanebnou ránu demokratického Západu. Jen si to představte, dejte koně na sankční seznam,“ napsal Kadyrov na sociální síti Telegram.

„Hodnota chovného zvířete je bezmála 400 tisíc korun. Po pachateli krádeže a po odcizeném koni nyní policisté intenzivně pátrají,“ uvedla k případu policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Zazou absolvoval 36 dostihů, devětkrát zvítězil a vyběhal své stáji přes 1,2 milionu eur. Pak se opakovaně stal nejžádanějším plnokrevným plemeníkem v České republice.

"Zazou prý má cenu 18 tisíc dolarů. Toto umělé podhodnocení je jistě spojené s nějakými finančními podvody těch, kteří jsou zodpovědní za péči o něj. Zazou stojí nejméně deset milionů dolarů," prohlásil Kadyrov.

Pozastavil se také nad prací české policie. "Byl Zazou na nějaké zapadlé farmě, aby ho mohli tak snadno odvézt? Kde je zabezpečení? Kde je statečná policie s demokraticky účinnými a pokročilými detektivními technikami? Tady v republice můžete nechat auto otevřené na noc a pak někdo vezme koně z ohrady a strážci pořádku se o tom dozvědí až po několika dnech.," uvedl Kadyrov s tím, že nevěří v náhodu. „Je škoda, že trpí tak krásné a ušlechtilé zvíře. Obávám se, že Zazou může padnout do nesprávných rukou,“ dodal.

Související

2017-03-28_Vladimir_Putin_and_President_of_Iran_Hassan_Rouhani
Zahraniční

Rusko se sbližuje s Íránem. Dodávky potravin ze Západu Putin znovu nepovolil

profimedia-0907160062
Zahraniční

Bráníme se imperialistům, řekl Kim a ukázal laboratoře na obohacování uranu

zámek
Krimi

Vnuk připravil prarodiče o stotisíc korun

Elon Musk
Zahraniční

Boj Elona Muska s Brazílií pokračuje. Úřady chystají nové sankce pro Starlink