Kabina je natěšená, říká trenér Baníku před utkáním s Kodaní

Fotbalisté Baníku Ostrava budou ve čtvrtek dotahovat jednobrankové manko na FC Kodaň. Cílem je postup do čtvrtého předkola UEFA Konferenční ligy.

Trenér Baníku Pavel Hapal.

Trenér Baníku Pavel Hapal.
Zdroj: Profimedia

  • Trenér Baníku Pavel Hapal.
  • Zdroj: Profimedia

Důležitý zápas, jaký fotbaloví fanoušci v Ostravě už dlouho nepamatují. Do slezské metropole má namířeno věhlasný klub FC Kodaň k odvetnému utkání třetího předkola UEFA Konferenční ligy. V úvodním zápase sahali svěřenci Pavla Hapala po nadějné remíze, ale nakonec z Dánska přivezli prohru 1:0. Před domácím publikem budou tedy muset za každou cenu vyhrát, pokud chtějí postoupit do závěrečného kola kvalifikace o třetí nejprestižnější evropskou soutěž.

„Škoda toho inkasovaného gólu v závěru. Už to bylo ve chvíli, kdy jsme věřili, že bychom tu remízu mohli uhrát a výchozí výsledek by pro nás byl ještě lepší. Ale to stejně nic nemění na tom, že pokud budeme chtít postoupit, vyhrát musíme,“ připomněl před odvetou trenér Baníku Pavel Hapal.

Dodal také, že z kádru cítí odhodlání se o postup na domácí půdě poprat. „Kabina je hodně natěšená. Udělalo mi radost, že v Kodani i kluci, kteří s takovými zápasy nemají žádné zkušenosti, působili zdravě sebevědomě a nerozklepala se jim kolena. Vydáme se ze všech sil a uvidíme, jak to dopadne.“

Zápas na městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích vypukne ve čtvrtek od 19:00 a přímý přenos zajistí kanál Premier Sport 2.

Autor: Ota Černý

Související

Sigma brala s Baníkem bod
Fotbal Chance liga

Olomouc s Baníkem remizovala, v Karviné gól diváci neviděli

profimedia-0898988955.jpg
Fotbal Evropská konferenční liga

Smolný konec, Baník vypadl na penalty. Boleslav otočila odvetu a postupuje

Fotbalisté Mladé Boleslavi.
Fotbal Konferenční liga

Boleslav se chystá k odvetě s izraelským Hapoelem, šance na postup jsou vyrovnané

Patrick Kpozo během 2. předkola Konferenční ligy
Fotbal

Los Konferenční ligy: Baník může jet na sever, Boleslav by čekal duel s Maďary nebo Černohorci