sobota 27. července 2024

Jurský svět bude mít čtvrté pokračování. Diváci si na něj ale počkají

Po dvou letech od premiéry snímku Jurský park: Nadvláda se začíná mluvit o čtvrtém pokračování série. To se objeví příští rok v létě a bude představovat nejedno novum.

Jurassic-World-Camp-Cretaceous

Čtvrtý díl Jurského světa vyjde na svět příští rok v červenci.
Zdroj: Facebook

  • Čtvrtý díl Jurského světa vyjde na svět příští rok v červenci.
  • Zdroj: Facebook

Loni oslavil někdejší kasovní trhák Stevena Spielberga Jurský park 30 let od svého vzniku a letos uplyne už 23 let od chvíle, co filmaři pomyslné brány pravěkého světa opustili. Ale ne definitivně. V roce 2015 se totiž rozjelo volné pokračovaní nazvané Jurský svět, které zatím fanouškům nadělilo tři díly - Jurský svět, Jurský svět: Zánik říše a Jurský svět: Nadvláda. Nyní se v Hollywoodu ale začíná nahlas mluvit o dílu čtvrtém, zatím bezejmenném.

Jisté je, že na režisérskou stoličku se neposadí Colin Trevorrow, který je podepsaný pod prvním a třetím dílem, a ani španělský režisér J. A. Bayona, který režíroval dvojku. Čtvrté pokračování povede David Leitch, který si udělal jméno snímky jako John Wick, Deadpool 2, Bullet Train nebo Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw. Leitch v současné době natáčí snímek Kaskadér, proto si musejí diváci na premiéru čtvrtého Jurského světa počkat. Preméra je v plánu příští rok v červenci.

Scénář k novému snímku dostal na starosti David Koepp, který pracoval už na Spielbergově původním filmu z roku 1993. Herecké obsazení se změní a diváci si budou muset zvyknout na zcela jiné tváře, než v minulých dílech.

Autor: Jan Skala

Související

Schindlerova továrna
Domácí

Záchrana za miliony. Ze Schindlerovy továrny by mělo být muzeum

Plakát k 73. ročníku Berlinale.
Film a TV Udílení cen

Berlinale odhalí hrůzy války na Ukrajině premiérou dokumentu Seana Penna

SkyShowtime
Film a TV Streaming

Konkurent Netflixu vábí předplatitele. Jaké tituly SkyShowtime nabídne?