sobota 6. července 2024

Jurečka odvolal šéfa Úřadu práce

Viktor Najmon byl odvolán z funkce generálního ředitele Úřadu práce ČR. Dočasně povede úřad Karel Trpkoš, vrchní ředitel Sekce informačních technologií Ministerstva práce a sociálních věcí.

Úřad práce ČR

Generální ředitelství Úřadu práce ČR.
Zdroj: Úřad práce ČR

  • Generální ředitelství Úřadu práce ČR.
  • Zdroj: Úřad práce ČR

Na svatého Valentýna byl odvolán šéf Úřadu práce Viktor Najmon. Důvodem odvolání byla dlouhodobá nespokojenost s nejvyšším managementem ÚP. „Opakovaně jsem s nejvyšším vedením úřadu vyjádřil nespokojenost. Více než kdy jindy je v současné složité situaci třeba, aby v čele takto klíčové instituce stálo kompetentní vedení. Jsme v situaci, kdy potřebujeme management, který bude celou instituci vést ke spokojenosti klientů i zaměstnanců. Na základě těchto skutečností byl pan Viktor Najmon z funkce generálního ředitele odvolán,“ komentoval odvolání ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Nadále platí, že vnímáme velký nápor a uvědomujeme si, že v některých regionech je tlak na zaměstnance ÚP extrémní. Vážím si všech úředníků, kteří odvádějí svou práci s vysokým nasazením a oceňuji zejména ty zkušené, kteří v poslední době neodešli a zůstali ve službách státu, kde nadále pomáhají potřebným. O to více je ale třeba, aby měli zastání a byli za svou práci oceněni,“ řekl Jurečka.

Na nový post ředitele Úřadu práce bude vyhašeno výběrové řízení. Do té doby ÚP povede Karel Trpkoš, vrchní ředitel Sekce informačních technologií Ministerstva práce a sociálních věcí.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: MPSV

Související

profimedia-0882676173
Ekonomika

Peníze zaměstnancům Liberty dá stát. Než přijdou, půjčí jim kraj

profimedia-0883566006
Domácí

Dlouhodobá ochrana Ukrajinců prošla. Do práce už jich chodí 70 procent

ukrajina
Domácí

Zdravotně postiženým uprchlíkům z Ukrajiny narostou dávky

Nova_hut_ocelarna
Ekonomika

Zaměstnanci Liberty o své peníze nepřijdou. Vyplatí je však úřad práce