neděle 8. září 2024

Juniorský medailista se vrací na západ Čech

Robin Sapoušek se vrací do Karlových Varů. Talentovaný hokejista prodloužil smlouvu s klubem až do konce sezony 2026/2027.

Robin Sapoušek v dresu Energie proti Olomouci

Robin Sapoušek v dresu Energie proti Olomouci
Zdroj: Profimedia

  • Robin Sapoušek v dresu Energie proti Olomouci
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový útočník Robin Sapoušek se po návratu ze zámoří vrací do Karlových Varů. Dvacetiletý hokejista zamíří na západ Čech po dvouleté pauze.

„Pro Robina je to přechod do dospělého hokeje a my věříme, že i v této kategorii ukáže, že se dokáže prosadit a být posilou pro náš tým,“ okomentoval podpis smlouvy sportovní ředitel Energie Jiří Kalous.

Sapoušek byl v roce 2022 draftovaný týmem Victoria Royals v CHL Import Draftu jako sedmý hráč. Většinu sezony 2022/2023 strávil v juniorce Energie, odbyl si i premiéru v nejvyšší hokejové soutěži. Zbytek ročníku odehrál za tým Victoria Royals.

V Kanadě naskočil i do další sezony, ve 32 zápasech si připsal stejný počet kanadských bodů za 13 gólů a 19 asistencí. Jeho nasazení při hře si všimli i v zámoří a Sapoušek byl vyhlášen jako nejoddanější hráč týmu.

Odchovanec Karlových Varů je dvojnásobným medailistou z juniorského šampionátu. V sezoně 2022/2023 se dostal až do finále a odvezl si z mistrovství juniorů stříbrnou medaili. Letos pod vedením Patrika Augusty přivezla dvacítka ze šampionátu bronz.

Zdroj: hokejkv.cz

Související

Lukáš Vopelka odchází z Motoru do Litvínova
Hokej Tipsport ELH

Litvínov lovil na jihu Čech, do týmu přichází Vopelka

Roman Červenka po podpisu smlouvy
Hokej Tipsport ELH

Pardubice získaly kapitána reprezentace! Červenka se vrací do Česka

Filip Sandberg
Hokej Tipsport ELH

Do Litvínova přichází mistr švédské ligy

Kristians Rubins
Hokej Tipsport ELH

Rubins přichází na západ Čech